Ingezonden persbericht

20 maart 2003

REUTERS-WEBSITE BIEDT LIVE ONBEWERKTE VIDEOBEELDEN VAN OORLOG IN IRAK

Amsterdam - Reuters, wereldwijd informatieleverancier, introduceert Reuters Raw Video: Conflict in Iraq. Met deze streaming videodienst hebben consumenten via www.reuters.com direct toegang tot frontbeelden van de strijd in Irak. Deze service biedt 24 uur per dag beelden inclusief origineel geluid, variërend van beelden van het slagveld tot persconferenties.

Gebruikers van Reuters-terminals krijgen via een link met Reuters Raw Video: Conflict in Iraq een voortdurend overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen, marktreacties en analyses van de Reuters-correspondenten uit de gehele wereld. Voorlopig is deze dienst gratis beschikbaar voor een testperiode, maar op termijn wordt het een betaalde dienst.

Rich Sabreen, Executive Vice-President en Global Head of Reuters Media: "Reuters Raw Video biedt een overzicht van alle verslagen van Reuters en onderstreept de expertise van onze teams in en buiten Irak. Door onbewerkte beelden direct te vertonen via reuters.com maken we onze reportages, die bekend staan als razendsnel beschikbaar, accuraat en onpartijdig, direct toegankelijk voor consumenten. Deze dienst komt voort uit de herintroductie van www.reuters.com en breidt het bereik van ons multimedia-aanbod uit van financiële professionals tot het grote publiek."

Reuters heeft een team van 150 tekst-, foto- en televisiejournalisten in Irak en omliggende landen die alle gebeurtenissen uitgebreid verslaan. Dit team wordt ondersteund door de wereldwijde organisatie die verslag doet van alle diplomatieke, politieke en economische reacties op de oorlog. In Bagdad zijn twintig reporters die daar blijven om van daaruit verslag te doen van het conflict. In de toekomst wil Reuters deze dienst ook voor andere belangrijke evenementen of gebeurtenissen aanbieden.

Reuters combineert een compleet overzicht van de financiële markten met de belangrijkste nieuwsgebeurtenissen en biedt online lezers een betrouwbare informatiebron.

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 16.000 werknemers in 94 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2002 behaalde het bedrijf een omzet van 3,6 miljard Britse pond.