KLM

03/015

KLM-DIENSTREGELING AANGEPAST

AMSTELVEEN, 20 maart 2003 -KLM gaat de diensten op een aantal bestemmingen in het Midden-Oosten tijdelijk staken. Op bestemmingen in andere regio's wordt de vluchtfrequentie tijdelijk teruggenomen of worden kleinere vliegtuigen ingezet. KLM speelt hiermee in op de gedaalde vervoersvraag als gevolg van de oorlog in Irak. Vooralsnog gelden de maatregelen voor de periode tot en met 13 april 2003, maar KLM zal de dienstregeling verder bijstellen, als de situatie dat noodzakelijk maakt. Uiteraard zal KLM alleen vliegen op bestemmingen, waar de veiligheid voor passagiers en bemanningen door de autoriteiten gegarandeerd kan worden.

Midden-Oosten
KLM schort in de genoemde periode alle vluchten op naar Amman, Beiroet, Damascus, Abu Dhabi, Bahrein, Dammam, Doha en Koeweit. De vluchtuitvoering naar Tel Aviv wordt vooralsnog opgeschort van 24 maart tot en met 6 april 2003. De vluchtuitvoering naar Dubai en Teheran blijft op dit moment ongewijzigd.

Afrika

In de periode tot en met 13 april 2003 zullen de vluchtfrequenties op de bestemmingen Cairo en Casablanca beide terug gaan van zeven naar vijf retourdiensten per week. In dezelfde periode gaat de frequentie op Tripoli van drie naar twee vluchten per week.

Noord-Amerika

KLM en Northwest Airlines overwegen de vluchtfrequentie tussen Amsterdam en Detroit van vier naar drie retourdiensten per dag terug te brengen. Het aantal retourdiensten naar de luchthaven John F. Kennedy bij New York gaat tijdelijk gefaseerd terug van elf naar zeven per week. Northwest Airlines zal in deze periode in de joint-venture vluchtuitvoering op een aantal routes tussen de Verenigde Staten en Europa frequentieverminderingen en wijziging van vliegtuigtypes invoeren.

Europa

In het Europese netwerk zal KLM op een groot aantal bestemmingen frequenties verminderen en/of kleinere vliegtuigen inzetten.

Informatie

Vanaf 21 maart 2003 zijn alle tijdelijke aanpassingen in de dienstregeling terug te vinden op www.klm.com en in de reserveringssystemen.

AMS/DR/BK


---- --