Gemeente Woerden

Nota van uitgangspunten Landelijk gebied Woerden, Kamerik en Zegveld

De Nota van Uitgangspunten geeft een visie voor het landelijk gebied. Deze nota kan als basis dienen voor het nieuwe bestemmingsplan voor het landelijk gebied van Woerden, Kamerik en Zegveld. De uitgangspunten vanuit het bestemmingsplan Buitengebied van Harmelen zijn in deze nota geïntegreerd. Ook de actuele ontwikkelingen zijn hierin meegenomen.

Opzet
In deze nota zijn de themas: bodem en water, landschap, cultuurhistorie en archeologie, natuur, landbouw, recreatie, wonen en niet agrarische bedrijven behandeld. Per thema zijn de huidige situatie, de toekomstige ontwikkelingen en de gemeentelijk beleidsuitgangspunten beschreven. Dit is in de uiteindelijke gebiedsvisie vertaald. De discussies over de verstedelijking en de randwegen zijn in andere trajecten gevoerd. Deze zijn niet meegenomen in deze nota.

Plangebied
Het plangebied beslaat de huidige bestemmingsplannen Landelijk gebied Woerden, Buitengebied Kamerik, Buitengebied Zegveld, s-Gravesloot, Natuurgebied Kamerik, delen van de bestemmingsplannen Buitengebied Linschoten, Natuurgebied Linschoten en kleinere bestemmingsplannen in het landelijk gebied voor specifieke locaties. De kernen Woerden, Kamerik, Zegveld en Kanis zijn buiten beschouwing gelaten, evenals het gebied Cattenbroek in het bestemmingsplan Snel en Polanen. Dit laatste, omdat het bestemmingsplan Snel en Polanen van recente datum is.

Inspraakprocedure
De gemeente wil de mening en suggesties van haar inwoners mee laten wegen in de besluiten die ze neemt. De inspraaktermijn loopt van 21 maart t/m 17 april. Ook wordt op 1 april een inspraakavond gehouden. U bent van harte welkom om 20.00 uur in de raadzaal van het stadhuis! Meer informatie over de inspraakprocedure kunt u hier vinden

Vragen
Heeft u vragen of wilt u een exemplaar van de ontwerp-nota aanvragen, dan kunt u contact opnemen met M. de Groot (428604) of per e-mail: groot.m@woerden.nl. De ontwerp-nota kost 5,- inclusief verzendkosten.