Politie Rotterdam-Rijnmond

donderdag 20 maart 2003

* TRAMBESTUURDER DEED VALSE AANGIFTE
De 29-jarige trambestuurder uit Rotterdam, die op vrijdag 14 maart jl. aangifte deed van zware mishandeling in zijn tram van lijn 20, heeft bekend een valse aangifte te hebben gedaan. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake van het opzettelijk doen van een valse aangifte.
De bestuurder vertelde bij zijn aangifte bij de recherche van het district Feijenoord-Ridderster dat hij donderdagavond 13 maart jl. op de Limbrichthoek in zijn tram was aangevallen door een passagier, die hem met een stanleymes in zijn arm stak. De dader maakte zich uit de voeten waarna de bestuurder de noodknop gebruikte naar de centrale verkeersleiding van de RET, die de politie alarmeerde. De recherche startte direct een onderzoek en deed via de media een getuigenoproep.
Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat de trambestuurder het verhaal heeft verzonnen. Op die bewuste donderdagavond heeft hij in zijn tram een klein model stanleymes gevonden. Bij het eindpunt heeft hij zichzelf met het mesje in z'n arm gesneden, waarna hij de noodknop gebruikte. Toen de politie arriveerde raakte hij in paniek en verzon het verhaal dat hij was aangevallen. |De verdachte betreurt zijn handelswijze en heeft de gevolgen daarvan niet overzien. Het motief hierachter moet worden gezocht in persoonlijke omstandigheden.

Ochtenduitgave donderdag 20 maart 2003

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
De politie van het district Feijenoord-Ridderster heeft woensdagmiddag een onderzoek ingesteld in een flat aan de Kees Pijlstraat, omdat daar mogelijk een hennepkwekerij was gevestigd. Op de derde verdieping trof men in een woning een hennepkwekerij met 686 planten aan. Planten en apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom voor de kwekerij werd op illegale wijze, buiten de meter om, betrokken. Een onderzoek naar de verantwoordelijke(n) wordt ingesteld.


* TIEN VERDACHTEN BIJ ACTIE BESTRIJDING OVERLAST AANGEHOUDEN

De politie van het district West heeft woensdagavond een actie gehouden in het kader van 'Keep on Cleaning', het bestrijden van de overlast.
Samen met de Flying Squad werd een overlastgevend dealpand in de Vierhavenstraat aangepakt. Vier mensen werden voor de 'instap' op straat aangehouden en in het pand nog eens zes. Bij zoeking in de woning werd 20 gram heroïne en 20 gram cocaïne in beslag genomen, alsmede een mes, ruim 800 euro's en diverse mobiele telefoons. De verdachten zijn overgebracht naar een politiebureau en de dealer is in verzekering gesteld.

Avonduitgave woensdag 19 maart 2003

* TWEE KINDEREN OMGEKOMEN BIJ BRAND - OOK DERDE SLACHTOFFER

OVERLEDEN
(Vernieuwd bericht/aanvulling)
Bij een brand in een woning aan de Landfortstraat in de Beverwaard zijn twee kinderen in de leeftijd van 3 en 4 jaar oud om het leven gekomen. De moeder van de kinderen -37-jaar oud- liep ernstige brandwonden op. Zij werd door de GGD overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. Voor haar leven wordt gevreesd. Door nog onbekende oorzaak brak er brand uit in de woning, waarna er een explosie volgde. De moeder van de kinderen kwam met brandende kleding de woning uit. Buurtbewoners wisten de vlammen te doven. De kinderen konden niet meer uit de woning worden gehaald. De brandweer, die het alarm grote brand maakte, bluste de brand. De woning brandde geheel uit. Omliggende woningen liepen als gevolg van de brand en explosie schade op. De bewoners werden opgevangen in een naburige school. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.
Woensdagavond kwam het bericht dat inmiddels ook de 37-jarige moeder van de twee omgekomen kinderen in het ziekenhuis aan haar ernstige verwondingen is overleden. Uit het technisch onderzoek van de recherche is de oorzaak van de brand nog niet vastgesteld. Wel bleek dat in de woning een kleine hennepkwekerij aanwezig was. Het onderzoek naar de oorzaak van de brand/explosie wordt voortgezet.


* SNELHEIDSCONTROLE
Politiepersoneel van het district Rotterdam-West hield woensdagmorgen op de Giessenbaan een snelheidscontrole. Tussen kwart voor acht en kwart over negen werden 150 auto's gecontroleerd. Er werden 16 processen verbaal opgemaakt aan autobilisten voor het overschrijden van de toegestane maximum snelheid. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/uur in plaats van '50'. Ook gingen vier autobestuurders op de bon voor het overschrijden van een doorgetrokken streep.


* TIENJARIG KIND LOOPT BRANDWONDEN IN GEZICHT OP NA STEEKVLAM

Dinsdagmiddag rond tien over half zes liep aan het Nieuwemeer een 10-jarig jongetje uit Rotterdam brandwonden op in zijn gezicht, nadat onbekenden in de buurt van het slachtoffertje een steekvlam hadden veroorzaakt. Het broertje van het slachtoffer verklaarde tegenover de politie dat ze samen met een vriendje op straat speelden toen zij werden aangesproken door twee onbekenden jongens die aan kwamen fietsen. De verdachten riepen de kinderen en zeiden dat ze wat voor hen hadden, toen ''n van hen een spuitbus en een aansteker tevoorschijn haalden en daarmee een steekvlam veroorzaakte. Als gevolg daarvan liep het jongetje brandwonden op in zijn gezicht en moest hij voor behandeling naar het ziekenhuis. De afdeling Jeugd van de recherche van het district Oost stelt een nader onderzoek in.


* ONTVLUCHTE GEVANGENE AANGEHOUDEN
Het Arrestatieteam van de politie Rotterdam - Rijnmond heeft dinsdag een 24-jarige man, zonder vaste woonplaats, aangehouden. De verdachte ontsnapte in 2001 bij een gewelddadige uitbraak uit de gevangenis op Curaçao. Hij zat daar een straf van twaalf jaar uit, die hij kreeg opgelegd voor het medeplegen van doodslag en overtreding van de Vuurwapenverordening.
Het Arrestatieteam heeft de verdachte dinsdag op straat in Rotterdam-Zuid aangehouden en overgedragen aan de recherche van het district Feijenoord-Ridderster. De eenheid werd ingezet omdat de verdachte bekend staat als vuurwapengevaarlijk. Hij is inmiddels voorgeleid aan de Officier van Justitie en is in afwachting van zijn transport naar Curaçao. De Officier van Justitie.