Korps: Friesland, plaats: Fryslân 21-03-2003
Politieberichten van 20/3 (13.00 uur) t/m 21/3 (07.00 uur)

Harlingen: doorrijden na aanrijding
Dinsdag omstreeks 08.30 uur fietste een 55-jarige inwoonster van Harlingen over de Spoorstraat in de richting van de Steenhouwerstraat. Toen zij de Steenhouwerstraat inreed, werd zij aangereden door vermoedelijk een witte Opel Kadett. De vrouw kreeg een klein tikje van de auto en kwam ten val. Zij liep een verwonding op aan haar linker onderarm. De bestuurder(ster) van de auto reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. Misschien heeft deze bestuurder(ster) niets van de aanrijding gemerkt. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden, telefoon 0900 8844.

Heerenveen: diefstal auto
Donderdag tussen 12.40 en 13.00 uur werd bij een garagebedrijf aan de Schrynmakker een zwarte BMW Cabriolet, voorzien van het kenteken 75-FX-TX, gestolen. De auto stond op het terrein. Een medewerker van de garage, een 34-jarige inwoner van Heerenveen, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: mishandeling
Donderdag omstreeks 13.45 uur werd een 18-jarige inwoner van Leeuwarden op een school aan de Cornelis Trooststraat geslagen door een medescholier, een 15-jarige inwoner van Leeuwarden. Het slachtoffer liep verschillende verwondingen op aan zijn gezicht en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis (drie hechtingen in zijn bovenlip en twee in de onderlip) Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden. De verdachte was kwaad geworden toen het slachtoffer hem wilde passeren bij de deur en dit volgens de verdachte niet ging. Toen de twee elkaar in het voorbijgaan raakten, haalde de verdachte met zijn vuisten uit en sloeg het slachtoffer verschillende malen in het gezicht.

Damwoude: van paard gevallen
Donderdag omstreeks 13.25 uur viel een inwoonster van Oenkerk (leeftijd niet bekend) op de Borkenslaan van haar paard. De vrouw liep schouderletsel op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Wat de oorzaak van de val is geweest, is niet bekend.

Leeuwarden: onder invloed
Donderdag omstreeks 14.30 uur fietste een 24-jarige inwoner van Leeuwarden op het Zuiderplein door het rode licht van de spoorwegovergang. Toen de aldaar controlerende politiemensen de man aanspraken, ging deze er vandoor. Bij de achteringang van het Oranjehotel probeerde hij zich te verstoppen. De verdachte werd aldaar aangehouden en overgebracht naar het bureau. Het bleek dat de man gedronken had. Aan het bureau blies hij 665 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed en het negeren van het rode licht bij de spoorwegovergang. Tevens kreeg hij een rijverbod van 7 uren.

Leeuwarden: dealer aangehouden
Donderdag omstreeks 15.55 uur werd op Achter de Hoven een 23-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden ter zake dealen. Door patrouillerende agenten werd gezien dat de man probeerde drugs te verkopen. Toen hij hiervoor werd aangehouden had hij 4 bolletjes cocaïne en 9 bolletjes heroïne in zijn bezit. De drugs werden in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het bureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Buitenpost: aanrijding met lichtgewonde
Donderdag omstreeks 15.00 uur vond op de parallelweg van de Lutkepost een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets. De bestuurster van de personenauto, een 53-jarige inwoonster van Buitenpost, wilde op de Lutkepost linksaf slaan naar haar woning. Zij zag daarbij een bromfietsbestuurder, een 16-jarige inwoner van Kollumerzwaag, die op de parallelweg reed over het hoofd.. De bromfietsbestuurder klaagde over pijn in zijn borst. Is ter plaatse behandeld. Beide voertuigen liepen schade op.

Minnertsga: aanrijding lichtgewonde
Donderdag omstreeks 15.40 uur stak bij de fietsenoversteekplaats aan de Ferniawei een 12-jarig meisje uit Tzummarum met haar fiets de weg over. Zij lette daarbij niet goed op het verkeer dat haar van achteren naderde. Een personenauto, bestuurd door een 71-jarige inwoner van Hallum, werd over het hoofd gezien en deze bestuurder kon het meisje daarop niet meer ontwijken. Het meisje kwam ten val en liep verschillende schaafwonden op. Zij werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel en kon vervolgens met haar moeder naar huis.

Westergeest: onder invloed
Donderdag omstreeks 19.10 uur werd op de Eelke Meinertswei een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 51-jarige inwoner van Kollumerzwaag, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 530 ug/l. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 5 uren.

Leeuwarden: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 19.10 uur werd een winkeldiefstal gepleegd bij een winkel aan de Centrale. Twee vrouwen kwamen de winkel binnen en stopten verschillende goederen in een tas. Zij verlieten daarop de winkel zonder te betalen. Al die tijd werden zij in de gaten gehouden door het personeel. Toen de vrouwen de winkel nagenoeg hadden verlaten, werden zij aangesproken door het personeel. De vrouwen liepen echter door, waarop één vrouw werd vastgepakt. Deze begon daarop te krijsen en op de medewerker, een 19-jarige inwoner van Leeuwarden, in te slaan. Ook kreeg hij verschillende schoppen van de vrouw. De jongeman heeft tevens aangifte gedaan van mishandeling. De andere vrouw wist in het tumult te ontkomen. Bij de worsteling werd in de winkel het detectiepoortje vernield. De tas met weggenomen goederen bleef in de winkel achter. De aangehouden vrouw, een 27-jarige inwoonster van Groningen, werd overgebracht naar het bureau. Tegen de verdachte werd proces-verbaal opgemaakt en na verhoor werd zij weer in vrijheid gesteld.

Drachten: aanrijding met gewonde
Donderdag omstreeks 19.15 uur vond op de Noorderhogeweg een eenzijdig ongeval plaats. Een motorrijder, een 30-jarige inwoner van De Tike, ging op de kruising Noorderhogeweg Nijtap (afslag Opeinde) door nog onbekende oorzaak met zijn motor onderuit. Hij liep een verwonding op aan zijn linkerschouder en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Drachten. De motor werd weggesleept.

Tytsjerk: snelheid
Donderdag omstreeks 20.40 uur werd op de Rijksstraatweg een bestuurster van een personenauto gecontroleerd. De bestuurster, een 26-jarige inwoonster van Kollumerzwaag, reed met een snelheid van 130 kilometer per uur over de kruising Rijksstraatweg Swartewegsend terwijl aldaar 70 was toegestaan. De bestuurster kreeg een bekeuring en haar rijbewijs werd ingevorderd.

Goutum: autobrand
Donderdag omstreeks 20.20 uur brak brand uit in een auto, die stond geparkeerd op de Boksumerdyk. De oorzaak van de brand is niet bekend. De auto was eigendom van een 21-jarige inwoner van Leeuwarden. Het vuur werd door de brandweer geblust. De gehele auto brandde uit en werd weggesleept.

Lemmer: onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.10 uur werd op de Brekkenweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 40-jarige inwoner van Woudsend, bleek gedronken te hebben. Aan het bureau blies de bestuurder 400 ug/l. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod voor 3 uren.

Leeuwarden: rijden tijdens ontzegging
Vrijdag omstreeks 01.30 uur werd op de Nieuweweg een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De bestuurder, een 24-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben, die liep tot 23 augustus 2003. Hij was hiervoor reeds eerder bekeurd. De auto werd in beslag genomen. Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt.

Gorredijk: inbraak bedrijven
Afgelopen nacht werd ingebroken bij een tweetal bedrijven. Bij een bedrijf aan de Leitswei kwam men binnen door vernieling van een raam. Uit het kantoor werd een computer weggenomen. Een medewerker van het bedrijf, een 47-jarige inwoner van Gorredijk, heeft aangifte gedaan. Bij een bedrijf aan de Wetterwille werd het slot in de voordeur geforceerd. Uit de kantoorruimte werden twee kluisjes weggenomen, met daarin een paar honderd euro en enkele bedrijfspapieren. Een medewerker van het bedrijf, een 42-jarige inwoner van Drachten, heeft aangifte gedaan. Een uitgebreid onderzoek in de onmiddellijke omgeving van beide bedrijven leverde geen resultaat op

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272