Ingezonden persbericht


Paaspakket op www.lekkerweg.nl

Pasen - het traditionele begin van het toeristisch seizoen - is het moment dat iedereen er weer even uit wil, voor een dagje of voor een weekend of meer. De paasdagen vallen dit jaar redelijk laat, op zondag 20 en maandag 21 april 2003.

Toerisme Recreatie Nederland (TRN) helpt iedereen, die meer wil dan een eitje tikken, op weg. De paasspecial op www.lekkerweg.nl biedt een ruim overzicht van de leukste ideeën voor één of meer leuke en gezellige dagen. Een eivol paaspakket waarin wel iedereen iets van zijn gading kan vinden.

Zomaar een paar voorbeelden. Wie van spanning en sfeer houdt, kan naar Paaspop of gaat naar de races op Zandvoort. Anderen zoeken meer de rust van het bos of het strakke polderland met pasgeboren lammetjes. Natuurlijk is er ook nog de Keukenhof, te midden van de in bloei staande bollenvelden. Ook de attractieparken zijn inmiddels weer open voor thrillseekers of sprookjes-belevers.

De vandaag geopende speciale site op www.lekkerweg.nl biedt niet alleen tips voor uitjes, maar vertelt ook de oorsprong van pasen en belicht de symbolen en gebruiken van dit feest. Wat is de (religieuze) gedachte achter Pasen? Wie is de paashaas en waarom heet 'ie zo? Waarom eten we eieren met de paasdagen? En natuurlijk ontbreken de bijpassende gerechten niet.

Voor kinderen is er een speciale tekenwedstrijd. Wie het ei zo mooi mogelijk versiert maakt kans op gratis kaartjes voor Madurodam.


---- --