Gemeente Leiden

Artikel Stadskrant

Leiden goed voorbereid op mogelijke problemen

Publicatiedatum: 21 maart 2003

In het kader van de crisis tussen Amerika en Irak heeft ook de gemeente Leiden de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Bij de voorbereidingen is burgemeester Lemstra uitgegaan van de gedachte: liever goed voorbereid dan voor een onverwachte situatie staan.

INFORMATIE EN DIENSTVERLENING - De burgemeester is intensief op de hoogte gehouden van de landelijke voorbereidingen in de situatie Irak. In samenwerking met politie, brandweer, GHOR (rampenbestrijding) en GGD is bekeken wat deze informatie betekent voor de regio. Met de politie is op basis van landelijke richtlijnen een lijst gemaakt van objecten en personen die voor beveiliging in aanmerking komen mocht de situatie daartoe aanleiding geven. Ook is de rampenorganisatie binnen Leiden en Hollands Midden nog eens doorgelicht. Er zijn onderling afspraken gemaakt over samenwerking. Leiden is ook op het ergste voorbereid, zoals een aanval met biologische wapens. Het draaiboek is hiervoor geactualiseerd. Ook op dit gebied is de samenwerking goed besproken. Alle veiligheids- en hulpverleningsdiensten zijn op deze punten zo uitgebreid mogelijk geïnformeerd.

De burgemeester drukt de Leidenaren op het hart begrip voor elkaar te hebben, ook in moeilijke tijden. In Leiden wonen Irakese vluchtelingen, maar ook Amerikanen. Sommige inwoners hebben familie in het betrokken gebied en vrezen voor hun leven. Het is belangrijk dat iedereen elkaar steunt en eenheid betoont.

Deze pagina is gewijzigd op 21 maart 2003