Unicef

rotterdam waterlife 2003

Take care of water, then water takes care of you

Het jaar 2003 is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot 'Year of the fresh water'. Onder de naam Waterlife Rotterdam vindt in deze stad een groot aantal evenementen plaats, waarin het plezier met én de zorg voor water centraal staan. Onder het motto 'Hart voor de Stad = Passie voor Water' wordt de nadruk gelegd op Rotterdam als stad aan het water; het water dat de stad met de haven en de haven met de wereld verbindt. In de periode maart tot en met september 2003 zal Rotterdam een aantal bijzondere evenementen presenteren die zich op en rond de Maas afspelen.

Waterlife in actie voor schoon water in Bangladesh Tijdens veel van deze evenementen wordt er geld ingezameld voor schoon drinkwater voor de kinderen in de sloppenwijken van Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh. Eén van de belangrijkste doodsoorzaken onder kinderen in de sloppenwijken is diarree, veroorzaakt door een gebrek aan schoon water en hygiëne. Met behulp van Waterlife worden waterputten en latrines aangelegd en kunnen duizenden kinderlevens gered worden.

Waterhalen bij de pomp.

Op verschillende manieren zal via Waterlife-evenementen aandacht geschonken worden aan Unicef en geld ingezameld worden voor Bangladesh. Zo gaat bijvoorbeeld tien eurocent van elk verkocht drankje naar Unicef, worden collectes gehouden, kunnen deelnemers aan de Watermijl-loop zich laten sponsoren voor Unicef en geven Unicef-vrijwilligers gastlessen over dit onderwerp op Rotterdamse scholen.

Een greep uit het programma:

Waterkasteel
Vanaf eind maart is dit voorleesproject van start gegaan. Bijna 200 Rotterdamse basisscholen ontvangen een veelkleurig houten kasteel vol verhalen en voorwerpen over water en leuke lessuggesties. Unicef-vrijwilligers geven op verzoek gastlessen aan de kinderen. Op 21 maart vindt de feestelijke aftrap van Waterlife en het Waterkasteel plaats samen met Unicef-ambassadeur Monique van de Ven.

Onderstroom
Van 23 april tot en met 24 mei.
Theatervoorstelling van theatergroep Vis à Vis op het eiland van Brienenoord. Eén euro per verkocht kaartje gaat naar Unicef.

Waterlife-boulevard
Van juni tot en met augustus heeft Rotterdam een heus strand aan de Maas.

Watermijl Rotterdam
De Watermijl is een nieuw hardloopevenement in Rotterdam. Het parcours heeft een lengte van 1 mijl, oftewel 1609 meter, en is door de korte afstand voor iedereen toegankelijk. De start vindt plaats vanaf de Erasmusbrug. Alle deelnemers aan Watermijl kunnen zich laten sponsoren voor Unicef en hiermee leuke prijzen winnen. Voor inschrijvingen en meer informatie: www.watermijlrotterdam.nl

Festiviteiten Oude Haven
21 en 22 juni
Horecaondernemers organiseren activiteiten ten bate van Unicef, zoals drakenbootraces en kanopolowedstrijden.

Waterfun Entrepot dagen
28 en 29 juni
In dit weekend zijn er in de Entrepothaven allerlei leuke en hippe dingen te doen die met water te maken hebben.

Comedy Factory Cruises
24 en 31 juli, 7, 14, 21 en 22 augustus
Stand-up comedy cruises over de Maas. De presentatie wordt verzorgd door Jörgen Rayman.

H4O fluid grooves
17 juni, 18 en 19 juli, 16 augustus
Dance events op danceboten

Kijk op www.waterlife-rotterdam.nl voor het volledige programma van Waterlife Rotterdam.