Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-03-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.20 uur

Rijden onder invloed

OUDEWATER- Bij een alcoholcontrole in de nacht van donderdag op vrijdag is een man aangehouden voor rijden onder invloed. Een 49-jarige man uit Soest werd omstreeks 01.15 uur met zijn personenauto aan de kant gezet op de Goudsestraatweg en moest blazen.

De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de man 1080 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Winkeldiefstal

WOERDEN- Donderdagmiddag zijn een man en een vrouw opgepakt na meerdere winkeldiefstallen. Omstreeks 14.30 uur zag een personeelslid dat een man en een vrouw kleding hadden ontvreemd uit haar winkel aan de Voorstraat. Zij schakelde de politie in. De verdachten waren inmiddels naar hun auto gelopen. Agenten zagen de auto net wegrijden en zetten de achtervolging in. Op de Oldenbarneveldtlaan kon het voertuig staande worden gehouden.

De agenten vroegen of ze de kofferbak mochten openen, hierin zagen ze een grote tas met kleding liggen. De 49-jarige vrouw uit Rotterdam en de 46-jarige man met onbekende woonplaats hadden hier geen kassabon van. Ze zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. De meldster van de diefstal is ook naar het bureau gekomen en heeft aangifte gedaan van een aantal stukken kleding. In de auto werd nog meer kleding aangetroffen die niet van deze winkel afkomstig was. De politie heeft in het centrum navraag gedaan naar deze kleding. Zo kwamen ze erachter dat het duo bij meer winkels kleding hadden gestolen. De man heeft een boete gekregen van 950 Euro, tegen de vrouw werd proces verbaal opgemaakt.