Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-03-2003 Persberichten district Heuvelrug, 09.30 uur

Bestuurder rijdt in op parkeercontroleur

VEENENDAAL Op donderdagmiddag om 17.00 uur kregen agenten het verzoek van de regionale meldkamer uit te zien naar een rode Alfa Romeo, welke zou rijden in de richting van Kerkewijk. De bestuurder zou kort daarvoor op een parkeercontroleur hebben ingereden.

Een parkeercontroleur sprak op de J.G. Sandbrinkstraat een man aan met het verzoek om zijn parkeerkaart te tonen, omdat hij in de zone stond geparkeerd voor betaald parkeren. De man kon dit niet tonen, waarna een woordenwisseling volgde en de parkeercontroleur hem wilde bekeuren. Hierop stapte de man in de auto en reed op de parkeercontroleur in. Deze kon nog net wegspringen, waarna de bestuurder wegreed richting Kerkewijk.

Agenten zagen ter hoogte van de kruising Industrielaan met de Kerkewijk de auto rijden en gaven middels het stopbord van het opvallende surveillancevoertuig de bestuurder een stopteken. De 21-jarige bestuurder uit Veenendaal werd hierop aangehouden voor poging doodslag. De verdachte werd vervolgens overgebracht naar het politiebureau.

Jeugdige bromfietser aangehouden

ACHTERBERG Op de Cuneraweg troffen agenten woensdagmiddag een jeugdige bestuurder aan op een crossbromfiets met veel gebreken.

Behalve dat de bestuurder, een 13-jarige jongen uit Achterberg nog geen bromfiets mag besturen, vertoonde de bromfiets ook veel mankementen. Zo had de bromfiets geen voorrem, geen gele plaat, geen bel en een gladde achterband. Ook had de bromfietser geen verzekering, geen bromfietscertificaat en droeg hij geen helm. De jongen deed vrijwillig afstand van zijn bromfiets. Wel kreeg hij een bekeuring voor het rijden zonder helm en het ontbreken van de gele plaat. De bromfiets zal vernietigd worden.