Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 09.45 uur

Vrouw slachtoffer van zedenmisdrijf

UTRECHT- Op maandagavond 17 maart 2003 werd een vrouw beroofd en slachtoffer van een zedendelict.

Omstreeks 21.40 uur reed de 27-jarige vrouw uit Utrecht over de H.F van Riellaan. Hier werd ze plotseling vastgepakt door een tot nu toe onbekende man. Hij beroofde de vrouw van haar portemonnee en zij werd vervolgens slachtoffer van een zedenmisdrijf. Hierna vluchtte de man. De politie werd gewaarschuwd en ging op zoek naar de verdachte van dit misdrijf. Hij werd echter niet meer aangetroffen. Het signalement van de verdachte; negroïde man, ongeveer 20 jaar oud, 160 - 165 lang, breed postuur en gekleed in een ¾ donkerkleurige jas.

Gezien de ernst van dit feit heeft de politie een recherche bijstandsteam geformeerd van 15 personen om deze zaak te onderzoeken. De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek ingesteld. Eventuele getuigen kunnen zich melden bij het recherche bijstandsteam onder telefoonnummer 030-2396862.

Aanrijding met slok op

UTRECHT- Op vrijdagavond vond er een verkeersongeval plaats waarbij de bestuurder onder invloed van alcohol verkeerde.

Een 37-jarige automobilist uit Utrecht reed omstreeks 00.40 uur over de Kardinaal de Jongweg. Bij het Salvador Allendeplein verloor de man de macht over het stuur, reed over een verkeersbord, door een stuk van de middenberm en kwam tot stilstand tegen een verkeerslicht. De politie werd gewaarschuwd en rook bij de man een alcohollucht. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier weigerde de man echter mee te werken aan een ademanalyse.

Bij een weigering wordt altijd het rijbewijs ingenomen en zal de man de hoogst mogelijk straf krijgen opgelegd voor het rijden onder invloed.

Overval op winkel

UTRECHT- Op donderdagavond werd een overval gepleegd op een winkel. Omstreeks 19.45 uur kwamen twee gemaskerde mannen een winkel binnen gelegen aan de Laan van Nieuw Guinea. De mannen bedreigde de winkelbediende met een vuurwapen en vroegen om geld. Met een onbekend geldbedrag verlieten de mannen vervolgens weer de winkel en reden weg op een bromfiets/scooter. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van de district Marco Polo; 0900-8844.

Man aangehouden na wilde achtervolging

UTRECHT- Op donderdagochtend werd een autodief na een wilde achtervolging aangehouden.

Omstreeks 07.45 uur kregen agenten de melding dat een man zich zou ophouden in een auto welke stond geparkeerd op de Hoeveweg. De ruiten van de auto waren vernield. De politie ging poolshoogte nemen en trof in de auto met hierin een 32-jarige bestuurder uit Utrecht aan. Bij het zien van de politie gaf de man vol gas en reed hard weg. Omdat de auto wegreed van een bouwplaats ontstonden er grote stofwolken. Een bestuurder van een shovel wilde de politie een handje helpen en blokkeerden de weg. De bestuurder botste vervolgens tegen de shovel aan, reed langs een zandheuvel en zette zijn weg voort. De achtervolging werd ingezet. De man reed zeer onverantwoord en met zeer hoge snelheid over de Rijksweg A2. De man sloeg vervolgens af bij de afslag Nieuwegein. Op de Galecopperlaan kon de man worden aangehouden.

Autodief aangehouden
UTRECHT- Op donderdagochtend werd een man aangehouden nadat hij in een auto had ingebroken. Omstreeks 04.30 uur werd er ingebroken in een auto welke stond geparkeerd op de Groenendaalstraat. Een onderzoek in de omgeving werd ingesteld en de 33-jarige man uit Utrecht werd aangehouden. Van de auto was een ruit ingeslagen en gepoogd de radio weg te nemen.

Verkeerscontrole
UTRECHT- Op de Amsterdamsestraatweg werd op donderdag van 11.00 tot 12.00 uur een gordelcontrole gehouden. In totaal kregen 11 automobilisten een bekeuring omdat ze de gordel niet droegen. Van 15.00 uur tot 16.00 uur werd op de Rijksstraatweg in De Meern een controle gehouden voor het rijden in een gesloten verklaring. In totaal kregen 10 automobilisten een bekeuringen omdat ze de geslotenverklaring negeerden. Van 16.30 uur tot 17.15 uur werd een autogordelcontrole gehouden op de Wolgadreef. In totaal kregen 12 automobilisten een bekeuring omdat ze de autogordel niet droegen.