Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Barneveld, beschonken militair aangehouden na aanrijding Publicatiedatum: 21-03-2003

De politie heeft donderdag rond negen uur een 25-jarige man met Britse nationaliteit aangehouden als verdachte van het veroorzaken van een eenzijdig ongeval op de A-1 ter hoogte van Barneveld. Na een melding van en eenzijdig ongeval op de autosnelweg troffen gewaarschuwde agenten de 25-jarige verdachte aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en zou tegen de vangrail zijn gereden met zijn auto. De auto vertoonde inderdaad verse schade. De verdachte werd aangehouden en aan een ademanalyse onderworpen. Daaruit bleek dat hij twee maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had (440 ug/l, of 1,01 promille). De verdachte gaf aan Brits militair te zijn en werd overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, die de zaak verder afhandelt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, man bekent poging tot inbraak in winkel
Publicatiedatum: 21-03-2003

De politie heeft gisteren een 24-jarige man uit Ede aangehouden op verdenking van een poging tot inbraak eerder deze maand in een winkel aan de Lindenhorst in Ede. De man werd ervan verdacht in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 maart te hebben ingebroken in de winkel. Daarbij was het echter bij een poging gebleven, de winkel liep wel braakschade op. Uit politieonderzoek kwam de identiteit van de 24-jarige verdachte naar voren, die daarvoor donderdagmiddag werd aangehouden. De man heeft inmiddels bekend en gaf toe elektrisch gereedschap te hebben willen stelen. Bij de inbraak ging echter het alarm af, waardoor hij geschrokken was en weggelopen. Even later wilde hij toch weer teruggaan maar toen bleek de politie al terplaatse te zijn, waarop hij alsnog afzag van diefstal. De verdachte Edenaar is gisteravond weer vrijgelaten. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt en moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, man slaat straatrovers van zich af
Publicatiedatum: 21-03-2003

Een 26-jarige winkelier uit Wageningen heeft donderdagavond op de Niemeijerstraat in zijn woonplaats met enkele rake klappen een straatrover van zich afgeslagen. De Wageninger wilde omstreeks acht uur, na sluitingstijd van zijn winkel, in zijn auto stappen toen hij plotseling hard op de schouder werd geklopt. Toen hij zich omdraaide zag hij een jongen met donker uiterlijk voor zich staan die zei te weten dat zijn slachtoffer kennelijk geld bij zich zou hebben en eiste dat op. De Wageninger bedacht zich geen moment en haalde een paar keer uit naar de knaap en maakte dat hij wegkwam in zijn auto. Bij de jongen zou nog een ander hebben gestaan met een scooter. De straatrovers moesten het zonder buit stellen. De politie stelt een onderzoek in. Eventuele getuigen van het voorval zijn welkom. Zij kunnen zich telefonisch melden via 0900-8844, maar men kan ook terecht op het politiebureau in Wageningen aan de Rustenburg.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, fietsster (15) gewond na kopstoot
Publicatiedatum: 21-03-2003

Een 15-jarige fietsster uit Wageningen is donderdag op de Geertjesweg in haar woonplaats gewond geraakt nadat een onbekende haar zonder aanleiding een kopstoot had gegeven. De fietsster reed rond half zes over de Geertjesweg toen uit tegenovergestelde richting naderde en de Willem Hovystraat wilde inrijden. De fietsster reed rechtdoor, waardoor de bestuurder van de personenauto moest wachten. In het voorbijgaan riep de bestuurder van de personenauto iets naar de fietsster, die daarop niet reageerde. De bestuurder van de personenauto keerde hierop en reed het meisje klem. Een van de inzittenden stapte hierop uit en gaf het meisje een kopstoot, waardoor zij een verwonding opliep in haar gezicht. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling stellen. Na de mishandeling stapte de inzittende van de auto weer in, waarop de personenauto verdween. Gewaarschuwde agenten ontfermden zich over het slachtoffer en brachten haar naar het politiebureau. Volgens het slachtoffer zou het zijn gegaan om een zwarte Volvo met drie inzittenden. Degene die de kopstoot had gegeven zou een blanke man zijn geweest, ongeveer 25 tot 30 jaar, ongeveer 1.75 lang en donkerbruin kort achterovergekamd haar. Verder zou de man een snor hebben en gekleed zijn in een legergroen of beige shirt met korte mouwen. De bestuurder van de zwarte Volvo zou een blanke man zijn van ongeveer 21 jaar met een pet op. Verder zou er nog een derde in de auto hebben gezeten, een eveneens blanke man met lang blond haar tot op de schouders. De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844, maar men is uiteraard ook welkom met informatie op het politiebureau aan de Rustenburg in Wageningen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, zakkenroller toegeslagen
Publicatiedatum: 21-03-2003

In een supermarkt aan het Plantsoen in Wageningen heeft donderdag een zakkenroller toegeslagen. Een 67-jarige vrouw uit Wageningen merkte bij het afrekenen van haar boodschappen dat ze haar portemonnee met inhoud miste. De portemonnee is vermoedelijk rond half een 's middags uit haar tas weggenomen toen de vrouw even niet oplette. Wel is gezien dat een verder onbekende man nodeloos tegen haar winkelwagen duwde, maar men kon geen beschrijving geven van de man. Een passant vond later de portemonnee leeg terug en gaf hem af aan een politieagent.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bennekom, inbraak woning
Publicatiedatum: 21-03-2003

Een 64-jarige bewoner uit de Marijkelaan in Bennekom heft gisteren bij de politie aangifte gedaan van poging tot inbraak in zijn woning. De bewoner ontdekte woensdag rond vijf uur 's middags dat er braakschade zat aan het keukenraam aan de achterzijde van zijn woning. Niemand in de buurt had kennelijk iets verdachts gezien. Er werd niets uit de woning vermist.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606