Wijzigingen in top EDS

Michael Jordan nieuwe CEO; Jeffrey Heller terug als COO

PLANO, Texas/Capelle a/d IJssel, 21 maart 2003 - EDS heeft een tweetal wijzigingen doorgevoerd in het topmanagement. Michael H. Jordan is benoemd als bestuursvoorzitter en chief executive officer (CEO). Hij vervangt daarmee Dick Brown. Jeffrey M. Heller is de nieuwe president en chief operating officer (COO).

"De directie van EDS heeft in goed overleg met Dick Brown besloten dat het tijd was om het roer over te dragen aan iemand anders", zegt Roger Enrico, directielid van EDS. "Wij danken Dick Brown voor zijn grote bijdrage aan EDS. De organisatie, kwaliteit van de dienstverlening en de concurrentiepositie zijn aanzienlijk sterker dan vier jaar geleden, toen hij aantrad als CEO."

Enrico verwacht dat het nieuwe managementteam van Jordan en Heller de gelegenheid heeft om EDS verder te leiden zonder de last van eventuele erfenissen uit het verleden. Hij noemt Jordan een "leider en strateeg die bewezen heeft aandeelhouderswaarde te kunnen vergroten."

"EDS is een sterke, winstgevende onderneming", zegt Jordan. "Als inwoner van Dallas heb ik de ontwikkeling van EDS en de IT service-sector van dichtbij kunnen volgen. Ik ben ervan overtuigd dat we de uitdagingen van de huidige markt aankunnen en nieuwe diensten kunnen ontwikkelen, van dezelfde hoge kwaliteit die onze klanten van ons gewend zijn. Ik stá ook voor onze mensen, zij vormen immers EDS' concurrentiekracht."

Jordan nam in december 1998 afscheid als chairman en chief executive officer van CBS Corporation, na het succesvol afronden van een ingrijpende reorganisatie. Daarvoor was hij 18 jaar werkzaam in diverse managementfuncties bij PepsiCo, onder meer als CFO van PepsiCo, Inc. en President en CEO van PepsiCo WorldWide Foods. Van 1964 tot 1974, was hij consultant bij McKinsey & Company.

"Wij zijn ook zeer verheugd over Jeff Heller's terugkeer bij EDS," zegt Enrico. "Jeff was één van de belangrijkste architecten van EDS en wordt door veel collega's beschouwd als het hart, de ziel en het geweten van het bedrijf. Niemand kent de IT services sector beter dan Jeff." Heller nam in februari 2002 afscheid van EDS, na 34 jaar bij het bedrijf gewerkt te hebben, onder meer als vice-voorzitter. Heller keert terug als president en chief operating officer, een rol die hij ook al vervulde van 1996 tot 2000. Heller kwam in 1968 in dienst bij EDS als systems engineering trainee.

Als gevolg van deze veranderingen heeft EDS haar aandeelhoudersvergadering uitgesteld van 22 april tot 20 mei.


---

Over EDS
EDS is één van 's werelds grootste ICT-dienstverleners. Wereldwijd actief sinds 1962, op het gebied van management consultancy, electronic commerce, business process management, systeembeheer/ontwikkeling en product lifecycle management. Het is EDS' doelstelling informatietechnologie voor klanten in te zetten ter verbetering van hun bedrijfsprocessen en concurrentiepostitie in de digitale economie. Omzet in 2002, $21,5 miljard.

EDS en A.T. Kearney (management consultancy) zijn actief in 60 landen en partner voor 's werelds meest vooraanstaande bedrijven en overheden. Tot haar Nederlandse klanten behoren bedrijven zoals AEGON, de Nederlandse Spoorwegen, RET, DSM, Rijkswaterstaat, Nuon en ABN AMRO.

Voor meer informatie kunt u EDS bezoeken op internet: www.eds.com of op www.eds.nl

Meer informatie:
Alex van den Hoff
EDS

+31 (0)181-502 336
alex.vandenhoff@eds.com

Peter Sips
Whizpr

+31 (0)317-410 483
eds@whizpr.nl