Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 maart 2003 Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981

Zuid-Twente:

Alcoholcontrole
03-036539
Enschede
Nacht van donderdag 20 op vrijdag 21 maart Tussen 22 uur donderdagavond de 20e, en vrijdagmorgen de 21e omstreeks 04.00 uur, is in de gemeente Enschede een alcoholcontrole gehouden.Tussen 22 uur en 00.30 uur is op drie verschillende locaties in Enschede een vaste post ingenomen, en wel op de Haaksbergerstraat, de Burgemeester van Veenlaan en de Hengelosestraat.Daarna is er rijdende controle gehouden door de gehele gemeente.In totaal hebben 785 automobilisten en automobilistes een blaastest ondergaan op straat. 17 van hen zijn meegegaan naar het bureau voor het afnemen van de ademanalyse.Van deze 17 hebben 3 het rijbewijs in moeten leveren. Deze drie zijn tevens de hoogste scores van de controle. Het gaat hierbij om een 29 jr. Enschedeer die 1.42 promille blies, een 50 jr. Enschedeer met 1.46 en als hoogste een 29 jr. Enschedese met 1.52 promille.Naast de overtredingen met betrekking tot het alcoholgebruik, werden ook nog 24 fietsers bekeurd voor het niet voeren van goede verlichting. Drie automobilisten droegen de gordel niet.

Aanhoudingen met gestolen fietsen 03-036605
Enschede, Kuipersdijk
Vrijdag 21 maart, omstreeks 03.35 uur Op de Kuipersdijk werden door surveillerende politiemensen twee mannen gesignaleerd, die iedere met een fiets liepen die nog was afgesloten. Bij het zien van de politieauto werden de fietsen aan de kant gezet en liepen de mannen verder. Hierop werden de twee aangesproken en i.v.m. mogelijke diefstal van de fietsen aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ze waren behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende dranken en zijn dan ook voor de rest van de nacht opgesloten. De fietsen zijn achter het politiebureau geplaatst. Het is nog niet duidelijk waar deze ontvreemd zijn.

Auto gestolen
03-036089
Enschede, Johan Wijnoltsstraat Nacht van woensdag op donderdag jl. Een 34 jr. eigenaar deed aangifte van diefstal van zijn groene Ford Escort met het kenteken LJ-DL-59. Deze had geparkeerd gestaan aan de Johan Wijnoltsstraat in Enschede, in de omgeving van zijn woning.

Aanhoudingen winkeldievegges
03-036486
Enschede, binnenstad
Donderdag 20 maart, omstreeks 20.35 uur Surveillerende politiemensen in burger, viel het gedrag op van een tweetal vrouwen / meisjes in de Enschedese binnenstad. De twee gingen een groot aantal zaken, met name kleding zaken binnen. Het vermoeden bestond dat er op behoorlijke schaal diefstal werd gepleegd. De twee werden gevolgd en gezien werd dat op het Stationsplein telefonisch contact werd opgenomen. Even later verscheen een auto en stapten de twee daarin. Op de Deurningerstraat werd de auto aan de kant gezet en bleek dat een van de twee een zogenaamde gaprok droeg, waarin een groot aantal goederen waren gestopt die uit de bezochte winkels afkomstig waren.De twee, vrouwen van 14 en 32 jaar, werden aangehouden en aan het bureau in verzekering gesteld en opgesloten. De oudste van de twee had de gaprok gedragen.

Beroving met geweld
03- 036210
Enschede, Noorderhagen
Donderdag 20 maart, omstreeks 11.50 uur Een 20 jr. man uit het Duitse Hamm, liep samen met zijn vriendin over de Noorderhagen in Enschede. Een man liep hen voorbij uit tegenovergestelde richting en zei iets onverstaanbaars tegen hen. Op dat zelfde moment werd de 20 jr. door deze man van achteren vast gepakt en werd hem een mes op de keel gezet. Hierop pakte deze man de portemonnee uit de achterzak van de 20 jr. en ging er als een speer vandoor.Het gaat om een man met een Turks cq Marokkaans uiterlijk, ongeveer 1m 80 lang, mager met een smal gezicht, zwart krullend haar tot op de schouders en een klein snorretje. De man was gekleed in een zwart leren jack en een bruine broek.

Tasjesroof
03-036468
Enschede, Zuiderhagen
Donderdag 20 maart, omstreeks 19.20 uur Een 66 jr. Enschedese, liep over de Zuiderhagen met in haar rechterhand, een lever kleurige leren tas. Zij wordt ingehaald door een man op een fiets, die in het voorbijgaan de tas uit haar hand rukt en fietsend verdwijnt via de Zuiderhagen de In de Hagen in. De mevrouw kwam te vallen en kreeg daardoor kapotte handen en knieën. Van de man heeft ze alleen de achterzijde vluchtig gezien en heeft ze gezien dat het om een vrij lange man ging met een donker kleurige jas aan.