Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 21-03-2003
persberichten vrijdagmorgen 21 maart 2003 Bert Visser 0591 - 383383 of 0651 - 611629

Totaalcontrole grensovergangen

ZWARTEMEER - Bij een gezamenlijke controle van Politie, Koninklijke Marechaussee en Douane hebben 175 automobilisten oeten blazen. Geen van hen had teveel gedronken. Verder is er twee keer bekeurd voor het ten onrechte rijden met mistlampan, twee keer voor het niet dragen van de autogordel en twee keer voor het rijden met een verlopen APK. De controle is uitgevoerd in het kader van het Mobiel Toezicht Vreemdelingen bij de grensovergangen Zwartemeer, Nieuw Schoonebeek en Schoonebeek.
Dure sigaret

STAPHORST - Het grabbelen naar een gevallen sigaret was er de oorzaak van dat een 45 jarige inwoner van Meppel donderdagmiddag bij Staphorst van de weg raakte en met zijn auto in de Hoogeveenschevaart belandde. De man kon op eigen kracht uit zijn auto komen en kwam behoudens een nat pak met de schrik vrij. De gezonken auto is later door de brandweer op het droge gezet.
Met een slok op achter het stuur

EMMEN - Een 28 jarige automobilist uit Klazienaveen moet zich voor de rechter verantwoorden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De man werd donderdagnacht op de Kerkhoflaan in Emmen aan de kant gezet. Hij scoorde rond 1,2 promille bij de ademanalyse.

Een 27 jarige automobilist uit Hoogeveen kwam er van af met een boete van 190 euro.

Hij werd donderdagnacht op de Korhoenlaan in zijn woonplaats betrapt met iets boven de 0.5 promille.

Foute bromfiets

EMMEN - Een 24 jarige bromfietser uit Emmen is donderdagmiddag bekeurd voor het rijden zonder helm. Bovendien bleek bij een controle dat zijn bromfiets teveel vermogen had.
Venus gestolen

Een 66 jarige inwoonster van de Wolfhorn in Eelde is sinds enige tijd haar tuinbeeld ,type Venus, kwijt. De vrouw dacht in eerste instantie aan een geintje. Nu het haar te lang duurde heeft ze aangifte gedaan bij de politie. Het anderhalf meter hoge beeld kostte een paar jaar geleden 450 gulden.