Politie Midden- en West Brabant

Politie lost reeks inbraken op

Bergen op Zoom, 21 maart 2003

Politie lost reeks inbraken op

Roosendaal: Op zaterdag 25 januari 2003 negeerde de bestuurder van een Opel Kadett een stopteken bij een alcoholcontrole in Roosendaal. Al tijdens de korte achtervolging die hierop volgde, bleek dat de Opel in dezelfde nacht gestolen was. Nadat de auto door de politie tot stilstand was gebracht, werden de inzittenden aangehouden. In de auto werd een tas met inbrekersgereedschap aangetroffen.

De politie stelde een onderzoek in en hield in de weken hierna in totaal zeven verdachten aan, in leeftijd variërend van 16 tot en met 22 jaar oud en allen afkomstig uit Roosendaal. De verdachten bekenden uiteindelijk in de periode sinds 1 november 2002 in totaal 22 bedrijfsinbraken en een autodiefstal te hebben gepleegd; driemaal bleef het bij een poging diefstal auto.

Twee verdachten, een 20-jarige en een 22-jarige Roosendaler, zitten in voorlopige hechtenis. Deze zaak wordt binnenkort door de rechtbank te Breda behandeld.

In samenwerking met de Unit Recherche expertise werden in een winkel en in twee woningen in Roosendaal door de politie een doorzoeking gedaan, waarbij uiteindelijk meer dan 100 stuks computers en toebehoren in beslag werden genomen. In een van de woningen werd een ruimte aangetroffen waar computers en randapparatuur stonden opgesteld voor het maken van illegale kopieën van CD/DVDs. Uit het tot dusverre verrichte onderzoek, naar een deel van de inbeslaggenomen goederen blijkt dat een aantal goederen van diefstal afkomstig is.

Het bovenstaande bericht is een gezamenlijk bericht van de politie Midden en West Brabant (district Bergen op Zoom) en het Openbaar Ministerie in Breda.

Bron: Manon Ostendorf