Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda

vrijdag 21 maart 2003

Politie zoekt blanke oudere man met baseballpet Zwak begaafde jongen verkracht

BREDA- Een 23 jarige zwak Bredase jongen is afgelopen zondagavond rond 18.00 uur in parkeergarage de Barones aan de Markendaalseweg in Breda door een ongeveer 60 tot 65 jarige man verkracht. De blanke man had de jongen mee gelokt naar de parkeergarage om auto`s te kijken. De jongen was niets vermoedend met hem meegegaan. In de garage werd de jongen door de man verkracht.

De 23 jarige Bredase jongen fietste zondagavond rond 18.00 uur door de Nieuwstraat toen hij de ongeveer 60 tot 65 jarige blanke man op de fiets tegenkwam. De man probeerde de aandacht van hem te trekken en deed alsof hij de jongen nog van vroeger kende. Gezien de zwakbegaafdheid van de jongen werd hij hierdoor aangetrokken. Zeker toen hij hem voorstelde samen naar mooie auto`s in de parkeergarage te gaan kijken. Volgens het slachtoffer stalden ze hun fietsen in het halletje bij de betaalautomaat aan de Nieuwstraat en gingen ze samen via de brandtrap naar de vierde etage. Daar werd de man steeds handtastelijker en uiteindelijk misbruikte hij zijn slachtoffer.

Van de dader is bekend, dat hij op een zo goed als nieuwe groene Gazelle fiets reed en gekleed was in een halflang groen jack. Hij droeg net als het slachtoffer een baseballpet. De man heeft een iets bol gelaat en is enigszins gezet. De dader is met zijn slachtoffer ongeveer een half uur in de garage geweest. De politie sluit daarom niet uit dat de man en de jongen door meerdere mensen zijn gezien, maar mogelijk hebben gedacht dat het een vader met zijn zwak begaafde zoon was die naar mooi auto`s keek. Van de dader ontbreekt tot nu toe ieder spoor.

Jongen van GSM beroofd

BREDA - Een 16 jarige jongen is gisteravond rond 21.30 uur van zijn gsm beroofd. De jongen fietste over het Emerpad toen hij werd ingehaald door een blanke man op een scooter. Die bedreigde hem in elkaar te slaan als hij zijn telefoon niet zou afgegeven. De 16 jarige koos eieren voor zijn geld en gaf noodgedwongen zijn telefoon af. De dader ging er vervolgens op zijn scooter vandoor.

Zwanen doodgeschoten

ZEVENBERGEN- Twee dode zwanen zijn gisteren door gemeentepersoneel aangetroffen in het water van de Dubbelmonde in Zevenbergen. De zwanen bleken, tijdens onderzoek door een dierenarts, met een luchtdrukwapen te zijn doodgeschoten. Wie de zieke geest is die dit heeft gedaan is jammer genoeg niet bekend.

"Jullie kunnen allemaal de kanker krijgen"

BREDA - Veel meer `lovende` woorden had een 21 jarige Amsterdammer vannacht niet over de politie. Hij was door een kroegbaas betapt toen hij er met een volle fles sterke drank vandoor wilde gaan. De politie greep de man in de kraag. Aan het bureau was de Mokumer eerst wel meegaand, maar toen het puntje bij paaltje kwam en hij moest toegeven dat hij de fles sterke drank gewoon in zijn zak had gestoken werd hij boos. Stak zijn middelvinger op tegen de politieman en riep: `jullie kunnen allemaal de kanker krijgen`. Van de politie kon hij een proces-verbaal krijgen en daarmee ging hij ook retour richting Amsterdam.

Scooterjeugd flink op de bon bij Heksenwiel

BREDA - De scooterjeugd die zich vrijwel dagelijks ophoudt in de omgeving van het Heksenwiel in Breda, en volgens omwonenden voor overlast zorgen, kregen gisteravond de politie op bezoek. In totaal werden 27 bromfietsen uitgebreid onderzocht. Met 23 bromfietsen of scooters was er iets aan de hand.

De bekeuringen vielen voor: 15 bromfietsen bleken opgevoerd te zijn, 6 bestuurders droegen geen helm, 4 hadden geen bromfietscertificaat. De rest van de overtredingen waren divers van aard.

Kort na aanvang van de controle rammelde de gsm bij de overige scooterjeugd in de wijk. Tegen het eind van de controle was er voor de politie geen scooter meer in de wijk te bekennen en stonden de `bolides` veilig in de schuurtjes tot de kust weer veilig was.

Te veel ellende voor een nacht

BREDA - Een 22 jarige Bredase jongen had voor zijn gevoel vannacht te veel ellende voor een nacht te verwerken gekregen. Zijn vriendin waar hij zo van hield had hem rond 03.00 uur vannacht tijdens het avondje stappen de bons gegeven. Toen hij zag dat de liefde voor die nacht niet meer te redden was besloot hij maar naar huis tegaan. Daar liep hij een tweede teleurstelling op toen hij merkte dat zijn fiets was gestolen.

Met al deze teleurstellingen in zijn hoofd ging hij te voet op weg naar huis. Toen hij voorbij de Mgr. Hopmanstraat kwam zag hij een fiets staan en dat was voor hem het ene lichtpuntje van die nacht, want de weg naar huis was toch wel erg lang. Terwijl hij doende was om de fiets te stelen werd hij door de politie betrapt. Hij probeerde er nog te voet vandoor te gaan, maar de politie bleek meer conditie te hebben dan 22 jarige. Aan het bureau kwam al de ellende eruit. Al had de politie begrip voor al zijn verdriet, de wet kon de politie voor de noodlottige Bredanaar niet naast zich neerleggen, want dat is ter beoordeling aan de rechter. Er is proces-verbaal opgemaakt.

Fransen drugstoeristen lopen twee keer tegen lamp

BREDA- Vier Franse drugstoeristen uit Calais liepen vannacht tijdens een controle door het A16-team twee keer tegen de lamp. Eerst vielen ze op door met een veel te hoge snelheid over de A16 te rijden. De boete die ze moesten betalen liep op tot 200 Euro. Twee uur later trof de politie dezelfde Franse Ford Escort aan, maar nu hadden de Fransen 80 gram doftdrugs gekocht in een koffieshop en onder de voorstoelen van de auto verstopt. Ook dat moesten ze contant afrekenen. Voor 750 euro werden ze beboet en kon de reis terug naar Frankrijk worden ondernomen.

Fransen met 57 gram harddrugs gepakt

BREDA - Drie Fransen uit de omgeving van Charvieu keken gisteravond toch wat wazig uit hun ogen toen de auto waarin ze zaten aan de kant werd gezet door leden van het A-16 team. Ze gaven ook toe naar Nederland te zijn gekomen om drugs te kopen. In de broekzakken van de Fransen vond de politie eerst enkele grammen op cocaïne lijkende drugs. Toen aan het bureau de auto ook nog werd onderzocht kwam er nog eens 57 gram van hetzelfde goedje boven water. Ze gaven ook toe drugs te hebben gebruikt. De drie zijn aangehouden, ingesloten in een politiecel en worden vanmorgen al aan justitie voorgeleid.

Diefstal uit woning

ETTEN-LEUR - Op donderdag 20 maart 2003 werd aangifte gedaan van diefstal uit een woning aan de Stelling in Etten-Leur. De dader(s) zijn binnengekomen door het keukenraam aan de achterzijde van de woning te vernielen. Uit de woning zijn o.a. een videocamera, een fotoapparaat, sieraden, een mobiele telefoon en jassen ontvreemd.

Waardevolle spullen in auto achterlaten blijft riskant

ETTEN-LEUR - Wie zijn laptop in zijn auto laat liggen loopt een grote kans die niet meer terug te zien. Dat overkwam gisteren een automobilist uit Etten-Leur, die zijn auto op de Johan Wittlaan in Etten-Leur parkeerde. Niet alleen zijn laptop bleek verdwenen, maar ook de autoradio-c.d.-speler en een routeplanner. De eigenaar van een blauwe Audi, die op Hertogdom te Etten-Leur stond geparkeerd moest het vanaf gisteren ook zonder een radio-c.d.-speler doen, want die bleken te zijn ontvreemd. De slogan: Op slot buit eruit, kwam voor deze automobilisten jammer genoeg te laat.

Bron: R. van Kuik