Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 21 maart 2003

Nieuw logo voor Stichting Natuur en Milieu

Vanaf vandaag, de eerste dag van de lente, heeft Stichting Natuur en Milieu een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Het nieuwe logo is steenrood van kleur en verbeeldt een 'oervorm' met vier naar buiten gerichte pijlen.

"Ons nieuwe logo straalt vooral eenvoud en kracht uit", aldus directeur Ad van den Biggelaar. "En openheid, naar buiten gericht zijn. Ons oude logo dateerde van ons oprichtingsjaar 1972 en was een groen beeldmerk met een beek, een vogel en een boom. Deze thema's blijven natuurlijk actueel. Maar het logo gaf technische problemen. We hadden een nieuw, slim logo nodig dat herkenbaar is tussen de vele logo's van collega-organisaties met wie wij regelmatig samenwerken. We hebben ook onze huisstijl vernieuwd en aangepast aan het nieuwe logo."

Technische gegevens
Het nieuwe logo en de bijbehorende huisstijl zijn ontworpen door ontwerpbureau Wrik te Utrecht. Opvallend aan het logo zijn de binnen- en buitenvorm, waardoor het ook in zwart-wit en diapositief zijn kracht behoudt.
Stichting Natuur en Milieu houdt vast aan de vorm, maar niet aan één vaste kleur. De kleuren steenrood (PMS 704), hemelsblauw (PMS 278) en geelgroen (PMS 3965) worden naast elkaar gebruikt, evenals de beelden van een slakkenhuis, een zandverstuiving en een veld met klaprozen. Als drukletter is de Meta gekozen.



Ingezonden persbericht