Gemeente Lelystad

Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad
0320278911
Postbus 91
8200 AB Lelystad
Gemeente pakt project `Tuingrenzen'
efficiënter aan

De gemeente Lelystad gaat op korte termijn op een nieuwe manier verder met het project `Tuingrenzen'. Dit project loopt sinds enkele jaren. Het moet ervoor zorgen dat de grens tussen het privégebied en het openbaar gebied in Lelystad op termijn logischer en rechter wordt.

Op sommige plekken in Lelystad is de grens tussen het privégebied en het openbaar gebied rafelig en chaotisch. Deze situatie ontstond in de loop der jaren doordat mensen stukjes gemeentegrond konden kopen of gebruiken, maar vaak ook omdat mensen illegaal een stukje gemeentegrond bij hun tuin trokken. De gemeente werkt er al enige jaren aan om deze situatie te verbeteren. Doel is om de grenzen tussen het privégebied en openbaar gebied duidelijker te maken en om illegaal gebruik op te heffen. Dit gebeurt onder de noemer van het project `Tuingrenzen'. Dit project betekent niet alleen dat illegale tuintjes ontruimd moeten worden, maar soms ook dat de gemeente stukjes grond verkoopt, waardoor inwoners hun tuin kunnen vergroten. Het gaat daarbij om situaties waarbij verkoop van de grond ervoor kan zorgen dat de tuingrens op den duur logischer en rechter wordt.

Nieuwe aanpak
De gemeente gaat het project `Tuingrenzen' vanaf nu anders aanpakken, omdat het de afgelopen jaren arbeidsintensief, tijdrovend en kostbaar bleek. Burgemeester en wethouders buigen zich in de komende weken over een nieuwe opzet van het project. De nieuwe aanpak moet er in ieder geval toe leiden dat de gemeente sneller en efficiënter de tuingrenzen in de stad kan verbeteren. Bedoeling is het project dit jaar nog grotendeels af te ronden. In het gemeentelijke Stadsbulletin van april of mei komt een uitgebreid artikel over het project, waarin staat wat inwoners kunnen verwachten.

---

Geplaatst op 21 maart 2003