Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-03-2003
Persberichten district Sittard (HP 13.40 uur) Vrijdag 21 maart 2003

Stein, rijden onder invloed.

Een 36 jarige automobilist uit Stein is vrijdagmorgen 21 maart 2003 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Kort voor 04.00 uur zag een politiepatrouille de personenauto over de Mauritsweg te Stein rijden en werd tot controle overgegaan. Bij het eerste contact met de bestuurder bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken en nadat de bestuurder uitgestapt was bleek hij grote moeite te hebben om op zijn benen te kunnen staan. Een afgelegde alcoholblaastest gaf aan dat er alcohol in het spel was. De bestuurder werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan van bijna 1.7 promille. Tegen de inwoner van Stein werd in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts.

Born, gewond bij verkeersongeval.

Een 54 jarige voetgangster woonachtig te Guttecoven is donderdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Bornerweg te Limbricht. De voetgangster stak zonder goed uit te kijken de Bornerweg over en werd daar geschept door een 37 jarige automobilist uit Grevenbicht die vanaf de Beukenboomsweg was komen aanrijding. De automobilist was geheel verrast toen de voetgangster plotseling kort voor haar auto de rijbaan overstak. Ondanks een remmanoeuvre kon de automobilist zijn voertuig niet tijdig tot stilstand brengen. De voetgangster werd geschept door de auto en bleef gewond aan een been op het wegdek liggen. Na het verlenen van eerste hulp ter plaatse werd zij door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis te Sittard waar bij onderzoek een gebroken been werd geconstateerd. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Sittard, verkeerscontrole:
Donderdag 20 maart 2003 heeft in het politiedistrict Sittard een verkeerscontrole plaatsgevonden waar met name gecontroleerd werd op draagplicht van de autogordel.
De controles vonden plaats tussen 08.30 en 09.30 uur op de Sittarderweg te Born. Tussen 10.30 en 12.00 uur op de Tudderenderweg te Sittard en tussen 13.30 en 15.00 uur op de Bergerweg te Sittard. In het totaal werden 37 processen-verbaal opgemaakt wegens het niet dagen van de autogordel. Zeven maal werd proces-verbaal opgemaakt wegens het te hard rijden. Tweemaal werd bekeurd wegens het verkeerd voeren van de verlichting van een personenauto en eenmaal werd een automobilist bekeurd die niet handsfree aan het telefoneren was.