Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-03-2003
Persberichten district Maastricht (HP 13.45 uur) Vrijdag 21 maart 2003

Maastricht, gewond bij verkeersongeval.

Een 75 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmiddag 20 maart 2003 gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Limburglaan te Maastricht. Hij liep een waarschijnlijk gebroken heup en een fikse wond aan zijn knie op.
De 75 jarige inwoner van Maastricht reed over het fietspad van de Limburglaan langs het Provinciehuis te Maastricht. Vanaf de parkeerplaats van het Provinciehuis kwam bij groen licht een 54 jarige automobiliste uit Utrecht de kruising met het fietspad aan de Limburglaan opgereden waarna een aanrijding volgde en de bromfietser ten val kwam. Omdat de bromfietsbestuurder klaagde over pijn in zijn heup werd hij met een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht. Daar werd een waarschijnlijk gebroken heup vastgesteld en werd een open wond aan zijn knie verzorgd. Tegen de 75 jarige inwoner van Maastricht wordt proces-verbaal opgemaakt.

Maastricht, winkeldiefstal.

Een 32 jarige inwoner van Maastricht is donderdagmiddag 20 maart 2003 door de politie bekeurd nadat hij door personeel van een supermarkt aan de Helmstraat te Maastricht op heterdaad werd betrapt bij een winkeldiefstal.
De winkeldief had diverse repen chocolade en twee blikjes Red Bull ontvreemd en dacht daarmee ongezien de supermarkt te kunnen verlaten. De diefstal was echter opgemerkt door het personeel waarna deze ingreep nadat er aan de kassa niet werd betaald. De gewaarschuwde politie heeft de inwoner van Maastricht meegenomen naar het politiebureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Hij zal zich in het kader van snelrecht bij de officier van Justitie moeten verantwoorden. Na verhoor werd de winkeldief heengezonden. De gestolen spullen zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, wildplasser en kompanen aangehouden. Een 28 jarige inwoner van Brunssum is vrijdagmorgen 21 maart 2003 door de politie aangehouden omdat hij op het Vrijthof te Maastricht werd bekeurd wegens het wildplassen. Twee vrienden van de verdachte bemoeiden zich met de aanhouding en werden daarop eveneens door de politie aangehouden.
De inwoner van Brunssum stond kort na 03.00 uur tegen een terrasscherm aan het Vrijthof te Maastricht te plassen, hetgeen opgemerkt werd door een politiepatrouille. De wildplasser kreeg een proces-verbaal aangezegd. Twee vrienden van de wildplasser begonnen zich met het bekeuren te bemoeien en werden door de politie gevorderd zich te verwijderen. Daaraan werd ondanks meerdere waarschuwingen geen gevolg gegeven. Beiden werden aangehouden, waarop de wildplasser weer probeerde de aanhouding van beiden te voorkomen. Een van beide vrienden van de wildplasser, een 24 jarige inwoner van Lanaken, verzette zich dermate hevig tegen zijn aanhouding dat hij bespoten werd met pepperspray. Daarna kon hij samen met beiden anderen geboeid worden overgebracht naar het politiebureau waar tegen het drietal proces-verbaal werd opgemaakt.