Gemeente Apeldoorn

Leeuwenbroden voor het Leger des Heils

Vrijdag 7 maart jongstleden werd in parksociëteit Marialust het startschot gegeven voor de actie Leeuwenbrood, een actie van 700 Nederlandse bakkers die speciaal ontwikkeld brood gaan verkopen voor het bakkerijproject van de van oorsprong Apeldoornse arts Hugo Tempelman in het Zuid-Afrikaanse township Elandsdoorn. Elk verkocht Leeuwenbrood levert bouwstenen voor de bouw van twee bakkerijen in het township Elandsdoorn in Zuid-Afrika in 2003.

Loco-burgemeester Jaap Wortman was namens het college aanwezig en bood de organisatie een cheque aan van 1.000,-. Dit bedrag zal worden vervijfvoudigd door Wilde Ganzen en ICCO, twee ideële organisaties die dit soort acties steunen door middel van onder andere advies over fondsverwerving.

Tempelman en zijn echtgenote Liesje zijn vanaf 1994 actief in het township en hebben met hun eerdere projecten de leefomstandigheden van de ruim 40.000 inwoners van dit township verbeterd. Het township beschikt nu over een volledige kliniek, kraam- en tandheelkundige kliniek, voorlichtingsprogrammas etcetera. Dankzij de reeds bestaande bakkerij kunnen de bewoners dagelijks beschikken over vers brood.

In overleg tussen de organisatie en het gemeentebestuur is besloten om de bijdrage van de gemeente gedeeltelijk te gebruiken voor een ander goed doel. Gedurende de zes weken die de actie duurt, worden er 800 broden gebakken voor het Leger des Heils. Bakkerij van der Wal Jolink is inmiddels begonnen met het leveren van Leeuwenbrood aan het Leger des Heils.

Meer informatie over de actie Leeuwenbrood is te verkrijgen bij Peter van der Wal van Bakkerij van der Wal Jolink, telefoonnummer 055 521 22 14.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1