Politie Zaanstreek-waterland



15:07 20-MRT-03
loc.: ZAANDAM, GEHELE PLAATS

Bellers bekeurd

Van 12.30 tot 13.15 uur gecontroleerd op het handsfree bellen op de rijkswegen A8 en A7. Twee bellers werden bekeurd.

16:37 20-MRT-03
loc.: PURMEREND, WATERLANDLAAN

Bromfietscontrole

Bromfietscontrole gehouden op de binnenplaats van het bureau aan de Waterlandlaan tussen 14.15 uur en 16.00 uur.
Resultaten:
Totaal werden er 11 snor/bromfietsen gecontroleerd. Daarvan bleken er 9 teveel vermogen te hebben. Tevens reden er drie over het fietspad en had er een passagier geen helm op. In totaal dus 13 bekeuringen.
De controle werd uitgevoerd door twee motorrijders en vijf agenten.

18:59 20-MRT-03
loc.: WIJDEWORMER, RIJKSWEG A7

Twee gewonden bij ongeval

Een 28-jarige man uit Koog aan de Zaan reed in zijn personenauto over de A7 in de richting van Zaandam. Hij wilde ter hoogte van de afslag Wijdewormer de A7 verlaten. Dit besloot hij op het laatste moment. Hij stuurde zijn voertuig naar rechts en raakte op de afrit de aldaar gelegen witte verhoging, die de afscheiding vormt tussen de rijbaan en de uitvoegstrook. Vervolgens raakte hij de macht over het stuur kwijt, probeerde te corrigeren, ging vervolgens over de vangrail (gelegen tussen de afrit en de rijbaan) en kwam op de rijbaan van de A7 terecht. Tegen middenvangrail kwam het voertuig tot stilstand. Zowel de bestuurder als een inzittende (een 29-jarige man uit Zaandam) werden voor een controle overgebracht naar het ZMC De Heel.

23:50 20-MRT-03
loc.: EDAM, AMBACHTSTRAAT

Brandje zorgt voor overlast

Melding van een buitenbrand op het bedrijventerrein. Het bleek echter een brand in het portiek van een laagbouwflat te zijn. Daar hadden onbekenden een (grote) hoeveelheid kranten onder de brievenbussen in brand gestoken. Er was heel veel rookontwikkeling.
Brandweer heeft de brand geblust. Onderzoek in de omgeving naar eventuele daders leverde niets op.

01:18 21-MRT-03
loc.: ASSENDELFT, WATERSCHOT

Boete voor rijden onder invloed

Een 41-jarige man uit Nieuw-Zeeland werd tijdens een controle betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 525 ugl. Na overleg met justitie werd een boete van E 650,- opgelegd.

02:38 21-MRT-03
loc.: PURMEREND, ALETTA JACOBSLAAN

Diefstal computerschermen

Naar aanleiding van een alarmmelding een onderzoek ingesteld in het voormalig arbeidsbureau. Aan de achterzijde stond een schuifraam open, waarvan de ruit vernield was. Vanuit het pand bleken drie flatscreens te zijn weggenomen.

06:19 21-MRT-03
loc.: ZAANDAM, PEPERSTRAAT

Geld weg na inbraak

Van een kapperszaak werd de ruit van de voordeur vernield. Hierna hebben onbekenden de kassalade en fooienpot leeggehaald.

06:37 21-MRT-03
loc.: ILPENDAM, JAAGWEG

Motorrijder komt om bij ongeval

Een 38-jarige man uit Hoorn reed op zijn motorfiets in de richting van Amsterdam. Er werd in file gereden en de man haalde deze file links in. Ter hoogte van de kruising met de Aalduikerweg haalde hij in over het voorsorteervak voor linksaf. Over dezelfde weg in dezelfde richting reden twee kleine vrachtauto's. De motorrijder wilde kennelijk tussen beiden invoegen, maar reed tegen een lantaarnpaal op een verkeerszuil en kwam ten val. Vermoedelijk heeft hij met zijn hoofd een verkeersbord geraakt dat aan de lantaarnpaal hing. De man overleed ter plaatse.

07:01 21-MRT-03
loc.: ZAANDAM, DAM

Diefstal uit café

Onbekenden verwijderden uit een van de voordeuren de complete ruit. Binnen werd de kassa leeggehaald en de gokkasten opengebroken. Ook deze werden geleegd.

08:35 21-MRT-03
loc.: ZAANDAM, ZUIDERVAART

Auto weg

Tussen 01.00 uur en 07.15 uur werd een witte bestelbus, een Mitsubishi L300 met het kenteken VH-49-VD, weggenomen.

08:39 21-MRT-03
loc.: ASSENDELFT, ZEEDIJK

Diefstal minishovel

Vanuit een weiland werd afgelopen nacht een minishovel, merk Peljop 450 weggenomen. De shovel is aan de buitenzijde oranje en aan de binnenzijde wit; heeft vier wielen, geen cabine maar wel 'valbeugels'.

09:26 21-MRT-03
loc.: OOSTZAAN, KERKSTRAAT

Controle inrijverbod

Tussen 07:50 uur tot 08:50 uur werden ongeveer 60 voertuigen gecontroleerd.
Er werden 17 p.v.'s terzake het inrijverbod en 2 p.v.'s voor het niet dragen van de autogordel uitgeschreven.
Bijzonderheden: een zestal bestuurders kozen eieren voor hun geld en keerden voor de brug.

09:49 21-MRT-03
loc.: PURMEREND, DS MARTIN LUTHER KINGWEG

Diefstal personenauto


Tussen 00.15 uur en 08.45 uur werd een personenauto weggenomen. Het betreft een grijze Ford Mondeo met het kenteken 97-LG-JG.


10:30 21-MRT-03
loc.: MONNICKENDAM, OVERLEEK

Met auto te water

Een 26-jarige vrouw uit Monnickendam reed in haar auto vanuit de richting van het Oudelandsdijkje. Door onbekende oorzaak raakte zij met haar auto in de rechterberm met losse aarde, slipte en kwam in de sloot terecht. Zij bleef ongedeerd.


Snelheidscontroles in de regio

Bij een controle op de Provinciale weg in Wijdewormer reed 1½% (23) te hard. Hoogste snelheid was 98 km/u waar 80 km/u is toegestaan.
Op de Provinciale weg N247 te Middelie werden 37 bestuurders bekeurd. Waar 80 km/u is toegestaan reed een bestuurder 38 km te hard.
In Noordbeemster werden 92 bestuurders bekeurd die op de Schermerhornerweg te hard reden. Hoogste snelheid: 106 km/u.
Op de Hoofdtocht in Zaandam werden 9 bestuurders "gevangen" door het oog van de laser. Hoogste snelheid was 85 km/u (50 km/u toegestaan). Ook werden hier nog vier p.v.'s uitgeschreven voor het niet handsfree bellen in de auto, een voor het niet dragen van de gordel en een voor het voeren van mistlampen.


*****





---- --