Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, heler van gestolen fiets aangehouden
Publicatiedatum: 21-03-2003

De politie heeft gisteravond op de Hommelseweg een 30-jarige man uit Otterlo aangehouden op verdenking van heling van een gestolen fiets. Rond zeven uur bood de verdachte een man op de Hommelstraat een fiets te koop aan voor 10 euro. De man kreeg argwaan en waarschuwde de politie. Die kon de verdachte aan de hand van een uitgebreid signalement even verderop op de Hommelseweg aanhouden. De fiets had hij nog in bezit en werd in beslag genomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum, werkneemster aangehouden na verduistering Publicatiedatum: 21-03-2003

Een 20-jarige vrouw uit Oosterbeek is gisteravond door de politie aangehouden op verdenking van verduistering van goederen vanuit een supermarkt in Renkum, waar zij werkzaam was. Medewerkers ontdekten in de loop van de dag dat er voor ruim duizend euro aan telefoonkaarten uit de kluis waren verdwenen. Bij toeval werd een tas vol kaarten in de personeelsruimte van het bedrijf ontdekt. De tas was eigendom van de 20-jarige vrouw. Nadat de politie gewaarschuwd was werd de 20-jarige vrouw aangehouden. Zij werd voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Heelsum, beschonken bromfietser alsnog aangehouden Publicatiedatum: 21-03-2003

De politie heeft gistermiddag op de Annaweg in Heelsum een 33-jarige bromfietser aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten waren rond half vier bezig met een verkeerscontrole op de Utrechtseweg in Heelsum toen de bromfietser aan kwam rijden. Na een door de agenten gegeven stopteken reed de man vol gas door. Collega's even verderop wisten de man echter op de Annaweg in Heelsum te onderscheppen. De man bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Na ademanalyse bleek de man ruim anderhalf maal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben (395 ug/l of ongeveer 0,90 promille). De man werd later met een rijverbod van 4 uur heengezonden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, meisje (11) gewond bij aanrijding: getuigen gezocht Publicatiedatum: 21-03-2003

De politie van de unit Arnhem-Zuid is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat zich donderdagmiddag voordeed op de Huissensestraat nabij het St. Gangulphusplein in Arnhem. Daarbij raakten een 11-jarig meisje uit Arnhem en een 32-jarige bromfietser uit Huissen gewond. De aanrijding gebeurde omstreeks kwart voor vier, toen het 11-jarige slachtoffertje met haar fiets de Huissensestraat over wilde steken. Daarbij werd zij op de oversteekplaats aangereden door een scooter, bestuurd door een 32-jarige Huissenaar. Door de aanrijding werd het meisje een tiental meters weggeslingerd en bleef even bewusteloos op straat liggen. Het slachtoffertje werd overgebracht naar het Rijnstateziekenhuis en bleek ondermeer haar kaak gebroken te hebben. De bromfietser liep een hoofdwond en een gekneusde pols op. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk en wordt door de politie nader onderzocht. Zo bestaat de mogelijkheid dat een van de twee betrokkenen het rode verkeerslicht zou hebben genegeerd. Wellicht dat er getuigen zijn die uitkomst kunnen brengen. Zij worden uitgenodigd zich te melden bij de politie in Arnhem-Zuid. Zij is bereikbaar onder 0900-8844, maar u bent ook met informatie welkom op het bureau aan de Olympus in Arnhem-Zuid.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Duiven, man aangehouden na bedreiging agent
Publicatiedatum: 21-03-2003

De politie heeft vanochtend een 37-jarige man uit Duiven aangehouden op verdenking van bedreiging van een agent, gisteren op de Rijksweg in Duiven. De man werd gisteren op de Rijksweg staandegehouden bij een snelheidscontrole omdat hij te hard had gereden. Toen een agent hem wilde bekeuren bedreigde hij deze met de dood naar aanleiding van een eerder feit, waarvoor de verdachte door diezelfde agent was aangehouden. Omdat de zaak vervolgens dreigde te escaleren in een ernstig handgemeen werd de afweging gemaakt de man vooralsnog te laten gaan en hem op een later tijdstip aan te houden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden