Politie Amsterdam-Amstelland

Geschepte fietser onder invloed

21-3-2003. Vannacht werd op de Stadhouderskade een 40-jarige fietser door een auto geschept. Het slachtoffer werd in een ziekenhuis opgenomen. Daar werd bloed afgenomen omdat wordt vermoed dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Tegen de fietser wordt proces-verbaal opgemaakt. De fietser reed slingerend over de Stadhouderskade en raakte plotseling de macht over het stuur kwijt. Daarbij raakte hij een passerende auto en kwam ten val. Het slachtoffer werd met hoofdletsel naar een ziekenhuis vervoerd.
---

Amokmakers gearresteerd

21-3-2003. Vannacht werden twee mannen (24 en 25 jaar) van hun bed gelicht die donderdagavond in Amsterdam-Osdorp een medewerker van een zonnestudio met een vuurwapen hadden bedreigd. De verdachten zijn ingesloten. Bij één van hen werd een nepvuurwapen in beslag genomen.

Donderdagavond wilden twee beschonken mannen gebruik maken van het zonnecentrum. Toen zij geweigerd werden door een medewerker omdat zij dronken waren, gingen zij door het lint en weigerden de zaak te verlaten. Daarbij liet één van de mannen een vuurwapen zien en bedreigde het personeelslid. De mannen gingen er vervolgens vandoor, waarop de politie werd gewaarschuwd.

Van het incident waren video-opnamen gemaakt. De beelden werden bekeken door agenten, die één van de daders herkenden. Deze man werd van zijn beeld gelicht en bekende direct zijn betrokkenheid bij dit incident. Ook zijn maatje werd getraceerd en bij hem werd het gebruikte wapen gevonden. De mannen zijn ingesloten.
---

Arrestatie na mislukte overval

21-3-2003. Een 18-jarige man die gisteravond heeft geprobeerd een overval te plegen op een supermarkt aan de Ijdoorlaan, is gearresteerd. Een tweede dader kon ontkomen.

De twee gemaskerde mannen benaderden rond sluitingstijd de winkel juist op het moment dat een medewerkster de deur afsloot. Met geweld probeerden zij de deur te openen. Toen dit niet lukte vluchtten de mannen te voet in de richting van de Kennemerduinstraat. Een zoekactie in de omgeving leverde een arrestatie op. De verdachte is ingesloten.
---

Schietpartij in discotheek

21-3-2003. Vannacht zijn er enkele schoten gelost in een discotheek aan de Rozengracht. Alle betrokkenen bij de schietpartij zijn gevlucht. Even na twee uur werden de aanwezigen opgeschrikt door een aantal schoten. In de paniek die ontstond wist een aantal mannen die mogelijk bij de schietpartij betrokken waren, de zaak uit te vluchten. De aanleiding zou een vechtpartij zijn geweest tussen een paar mannen. Het is niet bekend of onder de betrokkenen iemand gewond is geraakt.
---

Gewapende overval snackbar

21-3-2003. Gisteravond rond half tien hebben twee gewapende mannen een snackbar aan het Purmerplein overvallen. De twee overvallers bedreigden de eigenaar van de snackbar met een vuurwapen en namen de gehele inhoud van de kassa mee. Daarna gingen ze er vandoor.
---

Kluis verraadt inbrekers

21-3-2003. Agenten werden gisteravond verrast door een vliegend voorwerp toen zij langs een kantoor fietsten aan de Willem Fenengastraat. Een inbreker bleek zijn net bemachtigde buit uit het raam gegooid te hebben. Tijdens hun ronde zagen de agenten een man uit het raam van het kantoor hangen. Hij liet een kluis uit het raam vallen. Deze kwam vlak voor de dienders op de grond terecht. Van boven hoorden zij roepen sorry, waarop de persoon weer verdween. Aan de achterzijde van het pand stond een wagen met een bestuurder klaar, waar de tweede man in stapte. De politieman zette zijn fiets voor de vluchtauto om hen tot stoppen te dwingen. De inbrekers gaven echter vol gas en reden over de fiets heen. Zij zijn voortvluchtig.
---

Auto over de kop

21-3-2003. Bij een aanrijding gistermorgen op de Nieuwe Hemweg is een auto over de kop geslagen. Twee gewonden zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Een auto reed over de Nieuwe Hemweg in de richting van de Spaarndammerdijk. Vanaf de Kabelweg kwam een voertuig dat geen voorrang verleende op de kruising. Door de klap sloeg de auto over de kop en raakte de 28-jarige bestuurder gewond. Beide voertuigen zijn zwaar beschadigd. Beide gewonden mochten na behandeling weer huis.
---

Voetganger mishandeld

21-3-2003. Een voetganger werd vannacht rond één uur op de Hobbemakade geschopt en geslagen door de bestuurder van een personenauto en twee van zijn passagiers. Het slachtoffer liep over de brug bij de Boerenwetering en zag een personenauto zonder verlichting rijden. Hij maakte de bestuurder daarop attent. Hierop stapte de bestuurder uit en begon de man meteen te slaan en te schoppen. Ook de twee passagiers stapten uit en schopten de man. Vervolgens reed de auto zonder verlichting weg. Het kenteken van de auto is bij de politie bekend. Het slachtoffer is opgenomen in een ziekenhuis.
---