Gemeente Leiden

Persbericht

Persbericht van de Milieudienst West-Holland

In april weer actie Ton voor water

Publicatiedatum: 21 maart 2003

De gemeenten Alkemade, Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten, Warmond en Zoeterwoude doen dit jaar weer mee met de actie Ton voor water. Inwoners van deze gemeenten kunnen tot en met 21 april via de gemeente een regenton aanschaffen voor EUR 33,50. Van elke verkochte regenton is EUR 5,00 bestemd voor een waterproject van de NOVIB in Ethiopië.

De gemeenten organiseren de actie samen met de Milieudienst West-Holland.

Met de actie Ton voor water snijdt het mes aan twee kanten: in Ethiopië levert de actie water op, in Nederland bespaart hij water. Een gezin bespaart al gauw enkele duizenden liters water per jaar. Samen zullen de inwoners uit de deelnemende gemeenten honderdduizenden liters water besparen.

Water uit een regenton is geschikt voor tuin- en kamerplanten. Het is kalkarm en daardoor zachter voor planten dan leidingwater.

De actie loopt van 31 maart tot en met 21 april. Inwoners van Leiden kunnen op werkdagen een voorbeeld van de regenton bekijken in het Stadsbouwhuis, Langegracht 72. Inwoners van de andere deelnemende gemeenten kunnen hiervoor terecht in de hal van hun gemeentehuis.

Bestellen kan door de bon in te vullen die op de demonstratieton ligt. De bon verschijnt ook op de gemeentelijke informatiepagina die wekelijks in het plaatselijke huis-aan-huisblad staat.

Gedurende de actie is ook informatie te vinden op www.mdwh.nl.

Deze pagina is gewijzigd op 21-03-2003