Nieuwsbericht

vrijdag, 21 maart 2003, 15.20 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Jonge vrouw mishandeld
Heerhugowaard, donderdag 20 maart 2003.
Donderdag heeft een 18-jarige vrouw uit Heerhugowaard mishandeld door drie onbekende personen. Het slachtoffer reed op haar fiets over de Parelhof toen zij voorbij gereden werd door een scooter met daarop de drie personen. Het slachtoffer had het groepje kort daarvoor zien staan in de omgeving van het benzinestation aan de Zuidtangent. Tijdens het passeren werd het slachtoffer achter op haar hoofd geslagen door één van de passagiers op de bromfiets. Op de kruising van de Parelhof met de Smaragd en de Robijn werd het slachtoffer door de drie opgewacht. Toen zij hen voorbij fietste kwamen zij weer achter haar aanrijden en werd zij in het voorbijrijden weer geslagen en vastgegrepen. Vervolgens kreeg zij van een duw waardoor zij ten val kwam. Het slachtoffer wist uiteindelijk aan haar plaaggeesten te ontkomen. Het betreft drie personen in de leeftijd van 16 tot 18 jaar waarvan bestuurder een blanke huidskleur heeft. Hij was gekleed in donkere kleding. De middelste persoon was gekleed in een donkere jas met een donkere bontkraag. Mogelijk betreft dit een vrouw/meisje. De derde persoon, een jongen, droeg eveneens donkere kleding en een capuchon. Geen van deze personen droeg een helm. De bromfiets waarop zij zich verplaatsten is een scooter model eveneens donker van kleur. Eventuele getuigen van deze mishandeling worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon 0900-8844.

Man aangehouden in verband met poging zware mishandeling Alkmaar, donderdag 20 maart 2003.
Donderdagavond werd een 25-jarige man uit Alkmaar aangehouden in zijn woning. Ruim een uur daarvoor was de man ingereden op een politieman op de Laat. De verdachte had daar een bekeuring gekregen omdat hij zijn auto fout geparkeerd had. Bij het wegrijden was hij ingereden op een politieman die de bekeuring had uitgeschreven. Deze wist, door zich tegen een andere auto aan te drukken, te voorkomen dat hij door de auto van de verdachte vol zou worden geraakt. Wel werd de politieman aan zijn arm geraakt door de auto. Aan de hand van het kenteken kon de verdachte later op de avond in zijn woning worden aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Bromfietscontrole
Alkmaar, donderdag 20 maart 2003.
Donderdagavond tussen 19.00 en 21.00 uur werd een bromfietscontrole gehouden op de Kennemerstraatweg. Tijdens deze controle werden dertien bromfietser bekeurd omdat hun voertuigen een te hoog vermogen hadden. Negen bestuurder droegen geen helm terwijl één bestuurder een bekeuring kreeg in verban met een technisch mankement aan zijn bromfiets. In totaal werd 58 bromfietsen gecontroleerd.

Computer apparatuur gestolen uit bedrijf
Broek op Langedijk, donderdag 20 maart 2003.
Donderdagavond tussen 23.30 en 24.00 uur werd ingebroken in een bedrijf aan de Bijlestaal. Men kwam, in het pand door het vernielen van een raam. Vanuit het bedrijf werden een aantal computersysteemkasten weggenomen. Ook bleek een printer te zijn verdwenen. Op dit moment kan nog niet worden vastgesteld of er nog meer goederen zijn weggenomen.

Hennepplantage ontmanteld
Heerhugowaard, donderdag 20 maart 2003.
Donderdagmorgen heeft de politie een hennepplantage ontmanteld in een bedrijfspand aan de Buys Ballotstraat. In de afgelopen weken waren diverse meldingen binnengekomen dat er in pand mogelijk een hennepplantage aanwezig zou zijn. Deze vermoedens bleken juist te zijn. Er werden ruim 2000 planten aangetroffen die nagenoeg klaar waren om geoogst te worden. Al deze planten en bedrijfsapparatuur werden in beslag genomen. De planten zijn inmiddels vernietigd. Uit het onderzoek bleek voorts dat men op illegale wijze stroom had afgetapt. Volgens het energiebedrijf zou de schade enkele tienduizenden euro's zijn. Een onderzoek naar de eigena(a)r(en) van de plantage wordt ingesteld.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, vrijdag 21 maart 2003.
Vrijdagmorgen werd de bestuurder van een invalidenwagen (brommobiel), een 54-jarige man uit Alkmaar, aangehouden op de Laan van Straatsburg. Bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 280 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man kreeg een bekeuring van 75 euro.

NOORDKOP

Verkeerscontroles
Schagen, donderdag 20 maart 2003.
Donderdagochtend is er van 9.00 uur tot 12.00 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Thorbeckestraat in Schagen. In die periode zijn drie automobilisten bekeurd die zonder gordel reden. Middenmeer, donderdag 20 maart 2003.
Donderdagmiddag is er van 14.45 uur tot 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Groetweg in Middenmeer. Er is één automobilist bekeurd die 130 kilometer per uur reed waar 80 kilometer het maximum is.
Wieringerwerf, donderdag 20 maart 2003.
Donderdagmiddag is er van 15.00 uur tot 16.45 uur een algemene verkeerscontrole gehouden langs de Medemblikkerweg in Wieringerwerf. In die periode is één automobilist bekeurd wegens het rijden zonder autogordel.
Schagen, vrijdag 21 maart 2003.
Vrijdagochtend is er tussen 5.30 uur en 6.45 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Provincialeweg en Kanaalweg in Schagen. In die periode zijn drie automobilisten bekeurd die te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 115 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is.

Onder invloed in de auto
Den Helder, vrijdag 21 maart 2003.
Vrijdagochtend omstreeks 0.25 uur is een 42-jarige inwoner van Maastricht gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Schootenweg in Den Helder. De man blies 440 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen.

WESTFRIESLAND

Verkeerscontroles
Wognum, donderdag 20 maart 2003.
Donderdagmiddag is er van 15.00 uur tot 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Nieuweweg in Wognum. In die periode zijn 121 voertuigen gecontroleerd waarvan er vijf te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 69 kilometer per uur waar 50 kilometer het maximum is.
Hoorn, donderdag 20 maart 2003.
Donderdagmiddag is er van 15.30 uur tot 16.15 uur een autogordelcontrole gehouden langs de Willemsweg in Hoorn. In die periode zijn veertien automobilisten bekeurd die zonder gordel reden. Opperdoes, donderdag 20 maart 2003.
Donderdagavond is er van 19.00 uur tot 20.45 uur een snelheidscontrole gehouden langs de Westerzeedijk in Opperdoes. In die periode zijn vijf snelheidsovertreders betrapt. De hoogst gemeten snelheid was 117 kilometer per uur waar 80 kilometer het maximum is. Hoorn, vrijdag 21 maart 2003.
Vrijdagochtend is er van 8.35 uur tot 9.50 uur een autogordelcontrole gehouden langs de Weel en de Westerdijk in Hoorn. In die periode zijn er dertien automobilisten bekeurd wegens het rijden zonder autogordel. Hoorn, vrijdag 21 maart 2003.
Vrijdagochtend is er van 10.00 uur tot 11.00 uur een verkeerscontrole gehouden langs de Willemsweg in Hoorn. Hierbij zijn vijf automobilisten bekeurd die het rode licht negeerden.

Automobiliste rijdt tegen vangrail
Abbekerk, donderdag 20 maart 2003.
Donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur is een 40-jarige vrouw uit Winkel met haar auto tegen de vangrail langs de A7 ter hoogte van Abbekerk gereden. De vrouw kwam vanuit de richting Den Oever en om onbekende redenen verloor zij de macht over het stuur waarna zij tegen de vangrail aan de rechterzijde van de snelweg botste. Zij schoot de weg over en kwam in de middenberm tot stilstand. De vrouw is met borstletsel naar het Sint-Jan ziekenhuis in Hoorn overgebracht.

Inbrekers verlaten huis op moment dat eigenaar thuiskomt Hoorn, donderdag 20 maart 2003.
Donderdagavond heeft de bewoner van een woning aan de Botter in Hoorn omstreeks 19.45 uur twee inbrekers betrapt die aan het inbreken waren in zijn huis. De man kwam net thuis toen hij de mannen in zijn huiskamer zag rondlopen. Zonder dat de inbrekers het doorhadden zag de man hoe ze net op dat moment het huis verlieten door een open raam op de bovenverdieping. Via een afdakje verlieten de mannen het erf waarna zij er vandoor gingen. De man is niet achter de inbrekers aangegaan. Diverse kamers waren overhoop gehaald door de inbrekers. Het is nog onbekend wat er vermist wordt.

Tasjesroof
Hoorn, donderdag 20 maart 2003.
Donderdagavond rond 23.00 uur is een 57-jarige vrouw uit Hoorn van haar handtas beroofd langs de Brederodegracht in Hoorn. De vrouw fietste over de Brederodegracht in de richting van de Acacia. Op een bruggetje werd zij tegengehouden door een man die de tas van haar afhandig maakte. Vervolgens duwde de man de vrouw op de grond en ging er vandoor in de richting van de Acacia. In de tas zat onder andere 220 euro en een bankpasje.

Onder invloed in de auto
Hoorn, vrijdag 21 maart 2003.
Vrijdagochtend even voor 1.00 uur is een 47-jarige inwoner van Hoorn gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Gedempte Turfhaven in Hoorn. De man blies 580 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man heeft een proces-verbaal gekregen en kon zijn rijbewijs inleveren.

Kop-staartbotsing
Hoogkarspel, vrijdag 21 maart 2003.
Vrijdagochtend omstreeks 8.50 uur is een 38-jarige automobiliste uit Grootebroek met haar auto tegen de achterkant van een 39-jarige automobilist uit Enkhuizen gereden. De Enkhuizenaar stond met zijn auto in de file op de Drechterlandseweg tussen de Kerspelweg en De Weed in Drechterland toen de vrouw uit Grootebroek van de achterkant vanuit de richting Enkhuizen aan kwam rijden. De vrouw had te laat door dat de auto's voor haar stilstonden en botste tegen de Enkhuizenaar. De vrouw en een inzittende van de man hebben last van hun nek en zijn voor onderzoek naar het Sint-Jan ziekenhuis in Hoorn overgebracht.