Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen (middageditie) Editie vrijdagmiddag

Vrijdag 21 maart 2003

Stadskanaal: fietser gewond:
Bij een verkeersongeval op de Hoofdstraat in Stadskanaal is vrijdagmorgen een 27-jarige vrouw uit Stadskanaal gewond geraakt. De vrouw werd aangereden door een afslaande andere fietser, een 67-jarige man, eveneens uit Stadskanaal en kwam te vallen. Ze liep beenletsel op en is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: oplichter glazenwasser actief
De politie kreeg afgelopen twee weken twee aangiften van oplichting binnen van bewoners van de Eglantierstraat en de Berkenlaan. Een glazenwasser die zijn diensten aanbood en daarvoor in het voren geld vroeg, kwam zijn verplichtingen niet na. In een geval werd er ook nog geld uit de woning weggenomen. De politie heeft het vermoeden dat de man bij meerdere adressen in het noorden van de stad actief is geweest en vraagt mensen die slachtoffer van de man zijn geweest contact op te nemen met basiseenheid West aan de Diamantlaan, via 0900 8844 (lokaal tarief). Het signalement van de man luidt: blanke man, leeftijd ongeveer 30 jaar, lengte 180 185 cm, blond sluik half lang haar, blauwe ogen, mager gezicht. Hij was gekleed in nette kleding met een blauwe winterjas, grijze broek en bruine leren schoenen.

Haren: gordelcontrole
Op de Rijksstraatweg in Haren is vrijdagochtend een controle op het dragen van de veiligheidsgordels gehouden. In totaal werden er aan zes bestuurders een boete van 40 euro uitgedeeld.

Groningen: fietsendief
De politie kwam vrijdagochtend in de Oude Kijk in t Jatstraat een oude bekende tegen die met twee fietsen aan hand door de straat liep. Van een fiets was het slot verbroken en op de andere fiets zat helemaal geen slot meer. De 27-jarige man uit Groningen had geen redelijke verklaring over de herkomst van de fietsen en werd op verdenking van diefstal aangehouden. Er wordt onderzoek naar de herkomst van de fietsen verricht.

Winschoten: koperdief aangehouden
De politie heeft vrijdagmorgen in de K. Doormanlaan in Winschoten een 20-jarige man uit Veendam aangehouden. Politiemensen betrapten de verdachte na een telefonische melding van getuigen bij het stelen van koperen leidingen uit een leegstaande woning. De man werd meegenomen naar het bureau en na verhoor weer vrijgelaten. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Veendam: snelle bromfietser
Aan de Langeleegte in Veendam heeft de politie vrijdagmorgen proces-verbaal opgemaakt tegen een 16-jarige bromfietser uit Kielwindeweer. De knaap reed met een snelheid van 84 km per uur in de richting van de Korteleegte. Ter plaatse mag door bromfietsers 30 worden gereden. De bromfiets is door de politie in beslag genomen en wordt op technische onvolkomenheden onderzocht.

Nuis: gordelcontrole
Op de Nieuweweg in Nuis heeft de politie vrijdagmorgen een controle op het dragen van autogordels gehouden. Tijdens de controle werden 350 autos gecontroleerd. Zestien mensen kregen een boete van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)