Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (21/3)

Oosterhout, 21 maart 2003

Rijden zonder rijbewijs
GIESSEN : Tijdens een verkeerscontrole op de Provincialeweg bleek een 25-jarige man uit Dussen niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs B. Dit was de tweede keer dat de hiervoor een bekeuring kreeg. De volgende keer raakt hij meteen zijn auto kwijt. De politie betrapte de man op donderdag 20 maart rond 14.00 uur.

Auto-inbrekers opnieuw actief DRONGELEN : Aan Gansoyen zijn in de nacht van 20 op 21 maart 2003 een zes auto`s opengebroken. De daders hebben toegang verkregen tot de auto`s door middel van het verbuigen van een portier, het vernielen van een ruit of door middel van het vernielen van het raamrubber waardoor de ruit uitgenomen kon worden. Weggenomen werd o.a. geluidsapparatuur en kleding. De technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Daarnaast deed de politie een buurtonderzoek en daarbij is gebleken dat enkele omwonenden wakker zijn geworden van luidde knallen en van het afgaan van een autoalarm. Niet iedereen belde direct de politie, terwijl er wel degelijk politie-agenten in de direct omgeving aanwezig waren. Zeker gezien de recente reeks van auto-inbraken de laatste weken, is dit te betreuren. De politie doet haar uiterste best om de golf van auto-inbraken een halt toe te roepen. Ze is daarbij mede afhankelijk van de ogen en oren van burgers die iets zien of horen. De politie verzoekt om verdachte situaties meteen door te geven via 0900-8844 of in spoedgevallen via 112.

Sloopauto gestolen
LOON OP ZAND: Een bewoner van de gemeente Loon op Zand had alvast zijn sloopauto klaargezet aan de van Immerseelstraat om deze te laten ophalen. Dat betrof een grijze Opel Vectra met het kenteken TZ-57-FR. Maar voordat deze afgevoerd kon worden bleek de auto al gestolen te zijn. De diefstal is ontdekt op 20 maart om 16.00 uur.

Snelheidscontrole in Terheijden TERHEIJDEN: Op donderdag 20 maart werd tussen 09.30 uur en 12.00 uur op de Zeggelaan in Terheijden een snelheidscontrole gehouden. In totaal controleerde de politie de snelheid van 453 passanten, waarvan er 12 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km per uur en een bromfietsbestuurder reed 58 km/u.

Snelheidscontrole in Made MADE: Op donderdag 20 maart werd tussen 12.50 uur en 16.00 uur op de Zuideindsestraat te Made een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 1810 passanten gecontroleerd. Hiervan reden er 66 te snel. De hoogste snelheid van 88 km/u werd gemeten bij een bromfiets.

Diefstal personenauto
WAALWIJK: Vanaf een parkeerplaats aan de Mr. v. Coothstraat werd een grijze Opel Kadett, met daarop het kenteken SL-63-ZR, gestolen. Deze auto is overdag vanaf die plaats gestolen. De diefstal heeft vermoedelijke plaats gevonden op klaarlichte dag van donderdag 20 maart.

Verkeerscontrole
OOSTERHOUT: Door de politie is donderdagavond 20 maart door de gehele gemeente Oosterhout een verlichtingscontrole gehouden. Daarbij werd voornamelijk gelet op fietsers. Er werd verbaliserend opgetreden en werden 13 bekeuringen uitgeschreven voor het niet voeren van verlichting. Ook moesten 35 bestuurders een blaastest ondergaan. Bij deze controle bleek niemand teveel te hebben gedronken. Een automobilist kreeg een bekeuring voor het niet dragen van de verplichte autogordel.

Aantreffen gestolen personenauto OOSTERHOUT: De politie vond een gestolen personenauto terug. Dat gebeurde op vrijdag 21 maart omstreeks 07.25 uur op een parkeerplaats langs de Vijf Eikenweg in Oosterhout. Het gaat om een groene Nissan Almera personenauto. Bij controle bleek dat de auto in de nacht van 4 op 5 maart tijdens een woninginbraak te Rijen was ontvreemd. De auto is door een takelbedrijf opgehaald en de eigenaar is in kennis gesteld.

Autogordelcontrole
OOSTERHOUT: Op vrijdag 21 maart werd door de politie op de Kreeksluisweg en op de Hoofseweg te Oosterhout een autogordelcontrole gehouden. In totaal werden 140 voertuigen gecontroleerd en werden 14 bekeuringen uitgeschreven.

Bron: Jeroen Steenmeijer