Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

21-03-2003
Toneelverenigingen oefenen voor Project Groeten Uit

Donderdagavond 20 maart repeteerden de toneelspelers van toneelvereniging Vios Oud-Ade, St. Pancratius en St. Theodolphus voor een nieuwe cabaretvoorstelling. Deze voorstelling wordt uitgevoerd tijdens het cultureel festival van het Project Groeten Uit.

Het stuk laat het zien hoe het soapacteurs vóór en achter de schermen vergaat. Tijdens het reclameblok beschuldigen ze elkaar van miserabel acteerwerk. De dames zijn jaloers om het aantal roddelblad-covers. Kwalijke eigenschappen worden openbaar gemaakt. Diverse intriges zorgen ervoor dat de kijker opgaat in het toneelspel. Tijdens het reclameblok mogen kijkers thuis sms'en wat er in het volgende deel van deze soapserie gaat gebeuren. Krijgt de zwangere vrouw een miskraam of een vijfling? Wie moet de serie verlaten? Wat zijn de reacties van de andere acteurs hierop?

De voorstelling staat in het programma gepland op vrijdag 4 april om 19.00 uur en op zondag 6 april om 21.00 uur. Locatie: Kasteel Oud-Poelgeest te Oegstgeest. Entree 5,-.

Het cultureel festival vindt plaats op 4, 5 en 6 april 2003 in kasteel Oud-Poelgeest te Oegstgeest. Het maakt deel uit van Project Groeten Uit, dat wordt georganiseerd door Kunstgebouw, de Stichting Kunst en Cultuur Zuid-Holland samen met de gemeenten Alkemade, Hillegom, Katwijk, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Oegstgeest, Rijnsburg, Sassenheim, Voorhout, Warmond en Zoeterwoude.

Amateurkunstenaars konden zich tijdens dit project laten begeleiden door professionals om op deze manier zich te verbeteren, inspiratie op te doen en bijvoorbeeld kennis te maken met andere technieken. Tijdens het festival zullen drie verenigingen uit Alkemade mee strijden om de ereprijs 'de Gouden Groet'.