Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 Telefax (070) 333 40 33 2513 AA 's-GRAVENHAGE

Uw brief Ons kenmerk SOZA-03-078 B&GA/IW/03/16433

Onderwerp Datum Financiële regeling mensen met langdurig 21 maart 2003 minimuminkomen

In bovengenoemde brief verzoekt u mij de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid een afschrift te doen toekomen van het antwoord op de brief van de FNV inzake een financiële regeling voor mensen met een langdurig minimuminkomen. Tevens verzoekt de commissie aan te geven op welke wijze bevorderd zal worden dat de genoemde financiële regeling ook daadwerkelijk dit jaar wordt geïmplementeerd.

Naar aanleiding van het bovenstaande bericht ik u het volgende. De brief van de FNV geeft mij geen aanleiding tot een reactie. Het betreft hier immers een brief aan de gemeenten. In mijn Verzamelbrieven van februari en maart 2003 heb ik de gemeenten geïnformeerd over de wijze waarop de in het najaarsoverleg 2002 gemaakte afspraak met de sociale partners met betrekking tot langdurige minima zonder arbeidsmarktperspectief, ingevuld dient te worden. Over deze invulling heeft bestuurlijk overleg plaatsgevonden met de VNG en de Alliantie voor Sociale Rechtvaardigheid.
Ik heb de Kamer afschriften gezonden van genoemde Verzamelbrieven op 17 februari en 13 maart. Kortheidshalve verwijs ik naar de inhoud van deze brieven.

De Staatssecretaris van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(M. Rutte)