CDG


Uitreiking Thinnovation Award 2003 in de Orangerie te s-Hertogenbosch

Jury: José Delameilleure, Marcel Beelen van Windows&·Net Magazine en Mels Dees van Computer Reseller Nieuws.

De jury heeft 11 projecten beoordeeld, waarbij de voorselectie onafhankelijk van elkaar is geschied. Uit deze voorselectie zijn 5 genomineerden gekozen. De 5 genomineerden zijn:

Profinity met Politie Friesland

Citee met Ziekenhuis Bronovo

ISL Automatisering met BAM NBM Wegenbouw Zuid

ISL Automatisering met Mise en Place

AAC Cosmos met Sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg

Uiteindelijk is de jury na een uitvoerige analyse van de 5 genomineerde projecten gekomen tot de nummers 3, 2 en 1.

Nummer 3: ISL Automatisering met BAM NBM Wegenbouw Zuid

ISL Automatisering heeft samen met BAM het moment van een fusie van drie bedrijven gekozen om te standaardiseren. Door inzet van MetaFrame is het gelukt snel en eenvoudig één gezicht naar de buitenwereld te tonen, met een enkele huisstijl en een eenduidige manier van communiceren. Bovendien is door deze oplossing centrale toegang tot personeelsinformatie en salarissystemen geregeld. Bijkomende voordelen zijn dat tijdelijke bouwlocaties toegang kunnen hebben tot de infrastructuur en toegang voor alle medewerkers tot enkele bedrijfskritische applicatie. Tijdelijke werkplaatsen zijn snel en eenvoudig in te richten. Niet de techniek heeft ISL Automaitsering onderscheiden, maar het op het juiste moment de juiste keuzes maken voor de implementatie van een nieuwe infrastructuur.

Nummer 2: ISL Automatisering met Mise en Place

Mise en Place gebruikt een heterogene infrastructuur, waarbij Novell E-directory gebruikt wordt voor accounts, die worden gesynchroniseerd met Active Directory. Dit gecombineerd met draadloze apparatuur van Avaya, en NFuse met SSL voor Webtoegang. Ook de toegang is opgezet met meerdere mogelijkheden, via analoog, ISDN en direct via dsl of kabel. Op deze wijze is voor Mise en Place een infrastructuur neergezet die beveiligde toegang op remote locaties biedt, waarbij bovendien heel snel en flexibel tijdelijke uitbreidingen mogelijk zijn. ISL Automatisering heeft goed geluisterd naar de klant, was niet bang voor het combineren van verschillende technieken en heeft een passende oplossing bedacht.

Nummer 1: AAC Cosmos met Sector Veiligheid Noord- en Midden-Limburg

Voor de veiligheid van de Nederlandse burgers is actuele informatie bij rampen van groot belang (maar ook voor het bestrijden en voorkomen van die rampen). Gemnet biedt niet de gewenste bandbreedte en staat niet alle soorten verkeer toe om dit mogelijk te maken. Door juist hier Citrix-producten in te zetten maak je toegang mogelijk waar dat normaal niet lukt. Door MetaFrame XP krijgen 25 gemeenten toegang tot actuele informatie over bijvoorbeeld ontsmettingsprocedures of noodopvang van de desbetreffende gemeente. Dit op een veilige manier door de inzet van ISA-server, Citrix Secure Gateway en NFuse, gecombineerd met tokens en pinbeveiliging van ACE/server. Tel daarbij op Outlook Web Access en Marshmallow e-mail virusscanning en je hebt een transparante, veilige omgeving. AAC Cosmos heeft een goede set aan hard- en softwaretoepassingen gezocht om het probleem van de Sector Veiligheid op te lossen.

21-3-2003

CDG Europe B.V. Postbus 43 2700 AA Zoetermeer Tel. 079 3601300 Info@cdg.nl