Dienstenbond CNV

ABB Lummus Global: forse krimp vereist degelijk Sociaal Plan 21-03-2003

De CNV Dienstenbond is deze week, net als u, geïnformeerd over de voornemens van uw directie. Uw directie wil fors snijden in de personele omvang: van 1050 medewerkers terug naar 800 medewerkers. Naast krimp staat ook aanpassing van de organisatie op de rol.

Drie belangrijke motieven zijn opgevoerd door uw directie om tot deze ingrepen te komen:
1. Verliescijfers over de afgelopen jaren, samen met een sterk terug gelopen orderportefeuille en slecht internationaal concurrerend kostenniveau.
2. Aankondiging van verkoop door ABB in Zürich. 3. Uitstel projecten in verband met het conflict in Irak.

Als oplossing in de organisatie is door uw directie voorzien in o.a. het overhevelen van werk naar de ABB Lummus Global kantoren in Rusland, Tsjechië, China en Singapore.

Rolverdeling Ondernemingsraad en Vakbond
Voor zover het organisatiewijzigingen betreft en het oordeel daarover ligt er een belangrijke verantwoordelijkheid bij de OR. Of er verstandige keuzes worden gemaakt, met het oog op de toekomst van het bedrijf is een afweging die de OR maakt. De voornemens van uw directie zijn aan de OR gepresenteerd in de vorm van een adviesaanvraag. Als vakbond zijn we er primair om uw directe belangen te behartigen. De vragen: wat gebeurt er met mijn baan en wat zijn de gevolgen van de reorganisatie en eventueel ontslag, liggen bij ons.

Onze rol
Als vakbond zijn we vertrouwd met het afsluiten van Sociale Plannen bij reorganisaties. Het is ons dagelijks werk. Dat werk doen we namens leden. Leden bepalen hoe een Sociaal Plan eruit ziet. Onze leden geven dan ook de finale goedkeuring. In de situatie bij ABB Lummus Global, waar veel banen op het spel staan, is dat cruciaal en geeft tegelijkertijd leden veel invloed. Voor collegas die zich nog niet hebben aangesloten bij de CNV Dienstenbond is het dus een goed moment om het lidmaatschap te overwegen. Uw directie heeft ons 18 maart jl. uitgenodigd voor een verkennend gesprek. Met de plannen van ABB Lummus Global is een Sociaal Plan, wat ons betreft, zeker aan de orde. Het Sociaal Plan moet er toe dienen dat de negatieve gevolgen van de reorganisatie zoveel mogelijk worden ondervangen. Duidelijk is geworden dat ook uw directie graag een Sociaal Plan wil. Dat is, om te beginnen, goed nieuws. Nu de inhoud nog! De onderhandelingen hierover starten op 25 maart aanstaande. Een vervolg staat gepland op 1 april. Tussentijds zullen we u zoveel mogelijk op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

Op de agenda zullen onderwerpen staan zoals:

* Welke criteria worden gebruikt om vast te stellen van wie de arbeidsplaats vervalt?

* Wat gebeurt er als mijn arbeidsplaats vervalt?
* Herplaatsingsmogelijkheden.

* Bemiddeling

* Voorzieningen bij beëindiging dienstverband
Zijn uw collega's al lid??
Verspreid deze tekst gerust onder uw collega's. Overtuig ook hen van het nut van het lidmaatschap van de CNV Dienstenbond. Maak keniis met ons uitgebreide dienstenpakket
word lid!

Meer informatie?
Voor vragen of opmerkingen naar aanleiding kunt u contact opnemen met de onderhandelaar namens de CNV Dienstenbond, Harry Gerding, tel: (023)5651052.