Persberichten - 11/02/2003

Roularta lanceert Citymagazines voor Antwerpen, Gent en Rijsel

Vanaf 21 maart verschijnen in Antwerpen en in Gent om de twee weken : Steps Antwerpen Citymagazine en Steps Gent Citymagazine. Zopas heeft Roularta eveneens de succesvolle magazines, uitgegeven in Noord-Frankrijk onder de naam Citys, overgenomen.

Als vertrekbasis voor het nieuwe project in Antwerpen en Gent wordt het gratis maandblad Steps uitgebouwd tot een compleet stadsmagazine. De frequentie wordt verdubbeld naar tweewekelijks.

Het nieuwe Steps Citymagazine wordt in kleur in heatset gedrukt op magazinepapier en krijgt meteen een luxueuse presentatie.

Het aantal redactiebladzijden wordt verdubbeld en voortaan brengt Steps Citymagazine de volledige agenda van het uitgaansleven met in de eerste plaats een overzichtelijk filmaanbod.

Steps Citymagazine zal in Antwerpen en Gent om de 14 dagen verschijnen via een combinatie van push- en pullverspreiding enerzijds huis-aan-huis in de residentiële zones en anderzijds via opvallende displays op drukbezochte parkings, ontmoetingsplaatsen en klasse-winkelzaken.

Elders in Vlaanderen blijft Steps voorlopig om de maand verschijnen (en om het kwartaal in de kleinere steden) en bereikt Steps op die manier meer dan één miljoen lezers volgens het laatste CIM-onderzoek.

Het magazine besteedt aandacht aan alle lifestyle-aspecten en is dan ook een doelgericht medium voor de wereld van mode en interieur, voor de kwaliteitsmerken, voor shopping in de stad.

Daarbovenop komt er dus nu in Antwerpen en Gent een tweede luik informatie omtrent entertainment met de complete culturele agenda.

Citys Lille verschijnt maandelijks volgens dezelfde formule van Steps. De grens-overschrijdende reclame wordt een pluspunt voor zowel de Vlaamse Steps-edities als voor Citys die verschijnen in het aangrenzende Lille, Arras en Douai.

Hetzelfde effect wordt beoogd met een nieuwe editie Style voor het Nederlandse Zeeland (Sluis, Terneuzen, Axel). Style (met dezelfde Steps-formule) verschijnt in Nederland nu in 10 verschillende regio-edities.

Bron: Roularta Media Group Provider: Euronext Brussels