Gemeente Velsen

VERKIEZING SPORTVROUW, SPORTMAN EN SPORTPLOEG EN UITREIKING AANMOEDIGINGSPRIJS VAN HET JAAR 2002 Bekende Velsenaren uit de Nederlandse sportwereld doen mee aan gala

Aantrekkelijk programma huldiging sportkampioenen tijdens sportgala op vrijdag 21 maart

Het sportgala dat op 21 maart as. georganiseerd wordt en waar tevens de sportkampioenen van het jaar 2002 worden gehuldigd, biedt een aantrekkelijk programma. Het gratis toegankelijke gala vindt plaats in Sporthal IJmuiden-Oost en begint precies om 20.00 uur.
Alle aanwezigen krijgen een warming-up onder leiding van de geboren IJmuidense Olga Commandeur. Zij is in het dagelijks leven presentator van het tv-programma Nederland in Beweging, dat iedere werkdag op Ned. 1 om 6.45 uur en 9.10 uur wordt uitgezonden.

Vervolgens spelen de D-junioren van Stormvogels/Telstar o.l.v. Piet v.d.Kuil tegen een selectie van D-junioren, samengesteld uit andere Velsense verenigingen met als coach Hans van Doorneveld, een voetbalwedstrijd. Hans van Doorneveld was o.a. eind jaren tachtig coach van 1e elftal van voetbalclub Haarlem. Daarna worden er demonstraties gegeven door Turn Vereniging Santpoort, Ben Rietdijk Sport, de acrobatische groep de Cascadeurs en de basketbalvereniging Akrides. Als hoogtepunt van de avond vindt de huldiging plaats van de genomineerde Velsense sportkampioenen 2002 en de verkiezing van de Sportvrouw, Sportman en Sportploeg van het jaar 2002. Tevens wordt de Aanmoedigingsprijs 2002 uitgereikt aan de meest getalenteerde sporter tussen 12 en 18 jaar. De jury bestaat uit Govert Wisse, sportjournalist; Friso Huizinga, chef redactie van de Jutter/Hofgeest; Aris Blok, namens de gemeenteraad; Theo Reitsma, sportverslaggever bij Studio Sport; Jac Zuurbier, bestuurslid Olympisch Steunpunt Noord-Holland; en Netty Struijs, namens de organisatie. De jury staat onder leiding van Hans Demmers, voorzitter van de Velser Sport Stichting.

De prijzen worden uitgereikt door Floor Bal wethouder van sportzaken. De presentatie is in handen van Frank Snoeks, sportverslaggever bij Studio Sport.