Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 11 maart 2003

21 maart in Millingen introductie van revolutionaire NOx katalysator aan boord van nieuwe tanker Synthese 11

Binnenvaart weer milieuvriendelijker

Op de werf Bodewes in het Gelderse Millingen (nabij Nijmegen) wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de nieuwe chemicaliƫntanker Synthese 11. Revolutionair is de nieuwe katalysator achter de motor van het schip. De door Siemens ontwikkelde SCR katalysator reduceert de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) met negentig procent! Met de introductie van deze katalysator neemt de binnenvaart opnieuw afstand van andere vervoersmodaliteiten waar het de uitstoot van schadelijke stoffen betreft. De installatie ervan op de Synthese 11 is een demonstratieproject, georganiseerd door het Bureau Innovatie Binnenvaart (BIB) en ondersteund door Novem (ministerie van VROM) en het ministerie van Verkeer & Waterstaat.

U wordt hierbij uitgenodigd deel te nemen aan de persconferentie aan boord van de nieuwe tanker van rederij WijGuLa (onderdeel van Haniel). Die persconferentie vindt plaats op 21 maart van 11.30 tot 13.00 uur in Millingen op de werf Bodewes (een routebeschrijving treft u hieronder aan). We horen graag van te voren dat u komt. Gelieve aan te melden bij het Bureau Innovatie Binnenvaart: Mw. W. Andreae
Telefoon: 010 4115900
e-mail: w.andreae@binnenvaart.nl of cbrb@binnenvaart.nl

Voor een beknopte uitleg over de werking van de katalysator verwijzen we naar bijgaande elektronische brochure.

We zien u graag bij de presentatie van de katalysator, op 21 maart in Millingen. U ontvangt later deze week nog een reminder. Deze introductie is te belangrijk om over het hoofd te zien.

Meer informatie:
Ing. K. van Dijk, directeur Bureau Innovatie Binnenvaart: 010 4115900.

Route-informatie voor werf Bodewes, Millingen

Komend vanuit Arnhem op de A325. Doorrijden tot over de Waalbrug, eerste afslag rechts richting Kleve de N325. Blijven rijden in de richting Kleve. Op de Nieuwe Ubbergse weg doorrijden tot stoplichten. Bij stoplichten linksaf richting Millingen (N840). Doorrijden tot in Millingen, de dijk op rechtsaf naar werf.

Vanaf de A15 doorrijden einde autoweg. Richting Nijmegen de A325 op, verder zie boven.

Vanaf de A73. Richting Nijmegen centrum rijden tot op het Keizer Karel plein, grote rotonde, hier richting Arnhem en Kleve. Bij 4e stoplicht rechts af richting Kleve. De N325 volgen tot stoplichten, linksaf richting Millingen N840 verder zie boven.


---- --