Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 26 maart 2003

WATERBEELD HENK ODDENS ONTHULD

kustenaar Henk Oddens bij 'Het Waterbeeld' Op vrijdag 21 maart is het kunstwerk 'Het Waterbeeld' van kunstenaar Henk Oddens onthuld op de Heuvel in Geldrop. Burgemeester C.J.J.A. Leijten hield eerst een korte toespraak, waarna hij het waterbeeld en de bijbehorende verlichting officieel in werking stelde.

Henk Oddens is geboren in 1942 en opgegroeid in Vught. Na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende kunsten in Tilburg, studeerde hij twee jaar aan de Rijksacademie in Amsterdam. Sindsdien werkt de kunstenaar zelfstandig als beeldhouwer en portrettist en zijn vele beelden van zijn hand te vinden in de openbare ruimte en in musea.

KUNSTWERK
In oktober 1998 kreeg Henk Oddens van de gemeente Geldrop de opdracht om een schetsontwerp te maken voor een kunstwerk in het centrum. Voor hem was daarbij het verlevendigen van deze locatie het uitgangspunt; 'impressie' was voor de kunstenaar het sleutelwoord. Dit leidde tot de vervaardiging van 'Het Waterbeeld'. Het kunstwerk van graniet en hardsteen is een spel van steenvolume, stromend water en licht geworden.