Digitale Gemeente Houten

Concertzender maakt opnames Houtens Muziek Collectief

maandag 10 maart 2003 - Bron: Houtens Muziek Collectief

Het Houtens Muziek Collectief doet mee aan een bijzonder muziekproject Onbekend maakt onbemind waar hedendaagse muziek wordt gespeeld van Nederlandse componisten.

Nieuwe muziek of muziek van een onbekende componist wordt vaak niet gespeeld simpelweg omdat deze onbekend is. Het spreekwoord onbekend maakt onbemind gaat dan helaas vaak op. Dat is jammer want er is veel interessant repertoire dat goed te spelen is door amateurs.

Leerlingen van het Houtens Muziek Collectief hebben zich onder leiding van hun docent verdiept in nieuwe of onbekende composities. Dat bleek een hele uitdaging te zijn. Wie gaan er spelen? In ieder geval een groot gitaarensemble, een blokfluittrio, enkele pianisten en ook saxofoon en dwarsfluit zullen niet ontbreken en bovendien speelt het Houtens Kamerorkest mee. Er klinkt o.a. muziek van Annette Kruisbrink, Léon Orthel, Willem Wander van Nieuwkerk, Stephen Westra, Lucas van Regteren Altena en Jurriaan Andriessen.

Er is ook een gastmusicus uitgenodigd die een demonstratie-recital geeft. Dat is de pianist René Eckhardt. Hij is gespecialiseerd in muziek van de twintigste eeuw en is een veelgevraagd solist in binnen- en buitenland.

Er worden opnamen gemaakt door de Concertzender en eventueel worden de opnamen gebruikt voor een radio-uitzending of de productie van een CD. Het programma is tot stand gekomen in samenwerking met MuziekGroep Nederland.

U bent van harte welkom om te komen luisteren!

Uitvoering: Muziek project Onbekend maakt onbemind door leerlingen van het Houtens Muziek Collectief op zaterdag 22 maart 15.00 uur in het gemeentehuis van Houten.

Toegang gratis

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).