NEDERLANDS SPOORWEGMUSEUM

Modelbouwweekend

Persbericht maart 2003

Modelbouwweekend in het Spoorwegmuseum
Rondrit Utrecht met historische trein uit 1927

In het weekend van 22 & 23 maart 2003 van 10.00-17.00 uur organiseert het Nederlands Spoorwegmuseum het Modelbouwweekend. Kleine modeltreintjes sporen door een variatie aan Nederlandse landschappen en op de modelspoorbeurs zijn vele spoorartikelen te koop. Nieuw is een rondrit Utrecht met de nostalgische Blokkendoos. Puffende stoomlocomotieven, een ritje op de pomplorrie en treinworkshops maken het treinplezier compleet. Het Modelbouwweekend, een must voor iedere treinliefhebber!

Rondrit Utrecht
Na het grote succes van de laatste zomer maakt de 76 jarige elektrische trein de Blokkendoos ieder uur een rondrit van 45 minuten rond de stad Utrecht. Bezoekers kopen een nostalgisch spoorkaartje en genieten van het reizen in de 2e en 3e klasse van 1927.

Modelspoorbanen
In het binnenmuseum staan modelbouwverenigingen uit heel Nederland met hun modelspoorbanen in het spoorse decor van de vaste museumcollectie. Treintjes in vele schaaltypen sporen kilometers door het typisch Nederlandse landschap.

Stoomlocomotieven
Twee grote stoomlocomotieven staan dit weekend onder stoom. Bezoekers kunnen een kijkje op de bok nemen van de laatste stoomlocomotief van Nederland, de NS 3737. De eerste stoomlocomotief, De Arend, rijdt op het speciale breedspoor heen en weer.

Treinworkshop en pomplorrie
De jonge bezoekers kunnen een ritje op een echte pomplorrie maken. In de treinworkshop bouwen kinderen hun eigen modelbouwhuisjes en halen hun rangeerdiploma.

Voor vragen en/of fotomateriaal kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie via telefoonnummer 030-230 62 57. Of via e-mail: communicatie@spoorwegmuseum.nl.

Toegangsprijzen: Volwassenen E 8,00, Kinderen 4 t/m 12 en 65+ E 6,00, CJP E 4,00, MJK gratis, Rabo Euro- en Jongerenpas en NSjaarkaart met MJK E 4,00

19 mrt 03 09:21