Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 22-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanrijding met licht gewonden
URK Op de kruising van de Pyramideweg met het Hooiland verleende een 33-jarige automobilist uit Urk geen voorrang aan een 16-jarige Urker bromfietser. De aanrijding vond plaats met lage snelheid, maar de bromfietser en zijn 16-jarige passagier belandden via de motorkap op de straat. Beiden liepen licht letsel op. De passagier is bij de huisarts behandeld. De bromfiets verkeerde in originele staat. De bromfietser en zijn passagier droegen beide geen helm. De bestuurder was niet in het bezit van een bromfietscertificaat.

Diefstal eieren
BIDDINGHUIZEN Een 38-jarige inwoner van de Zeebiesweg heeft een houten huisje bij de oprit van zijn bedrijf staan. Daarin zitten eieren en een klein kluisje, waarin je het geld kunt doen. Donderdagavond is het kluisje opengebroken en het geld meegenomen. Ook de koelbox met negen doosjes á tien eieren is meegenomen.

Foute aanhangwagen
LELYSTAD Op de Zuigerplasdreef werd vrijdagmiddag bij een algemene verkeerscontrole een auto met aanhangwagen gecontroleerd. De aanhangwagen bleek 65% overbeladen te zijn, terwijl ook de losbreekreminrichting ontbrak en de oplooprem buiten werking was. Verder zat er een knik in de trekbalk, werkte de verlichting niet, was de lading niet goed vastgemaakt en had het trekkende voertuig twee gladde banden en geen goede vering. Ook ontbraken de papieren en het chassisnummer van de aanhangwagen. De gehele combinatie is in beslag genomen.

Kettingbotsing met vijf gewonden
Op de A-6 bij Almere ontstond vrijdagmiddag een kettingbotsing, waarbij zeven autos betrokken waren. Vier van de betrokken bestuurders remden niet op tijd en reden achterop hun voorligger. Twee autos raakten zwaar beschadigd. Vijf personen zijn overgebracht naar de ziekenhuizen in Almere en Lelystad, maar geen van hen is opgenomen. Door de aanrijding ontstonden lange files.

Zware mishandeling
LELYSTAD Een bewoner van de Zeelaan zag vrijdagavond dat twee bewoners van een naburige woning met elkaar ruzie hadden en dat een van hen hevig bloedde. Hij waarschuwde de politie, die een 33-jarige man in een flinke plas bloed aantrof. Zijn 22-jarige huisgenoot verklaarde, dat zij ruzie hadden gehad en dat hij een paar flessen op het hoofd van het slachtoffer had stukgeslagen. Het slachtoffer is met letsel aan hoofd en arm overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis. Zijn huisgenoot is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Hond eet konijn
ZEEWOLDE Na meldingen, dat een wolfshond met een konijn in de bek zou lopen, trof de politie op de Chanook inderdaad een hond met een wit konijn in de bek aan. Het beestje was al grotendeels verscheurd en verslonden. De eigenaar van het konijn heeft zich gemeld. De eigenaar van de hond is wel bekend, maar kon niet worden bereikt. De hond is in beslag genomen en in een dierenasiel ondergebracht.

Verlaten plaats ongeval onder invloed
LELYSTAD Een 23-jarige automobilist uit Lelystad raakte vrijdagavond op de parkeerplaats langs de A-6 van de weg en ging daarna lopend weg. Hij werd door de politie aangehouden en blies 465 ug/l (1,05 promille). De auto van de verdachte is in beslag genomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
DRONTEN Een 21-jarige automobilist uit Dronten trok vrijdagnacht op de Zuid de aandacht van de politie door zijn hoge snelheid. Hij werd aan de kant gezet en blies bij de eerste blaastest positief. Bij zijn aanhouding gingen zijn passagiers, twee vrouwen en een man, zich ermee bemoeien. De man werd aangehouden wegens belediging. Een der vrouwen wilde de auto meenemen, maar blies eveneens positief, zodat er een andere chauffeur gebeld diende te worden.
De bestuurder, die zich recalcitrant gedroeg, is voor nader onderzoek ingesloten. Hij blies 395 ug/l (0,89 promille). Later op de avond kwam de moeder van de bestuurder op het politiebureau verhaal halen. Zij bleek echter eveneens alcohol gedronken te hebben. Zij blies positief en kreeg een rijverbod. Omdat zij heel obstinaat in de auto ging zitten en mogelijk onder invloed zou kunnen gaan rijden, zijn haar autosleutels afgepakt.

SWIFTERBANT Een lage snelheid (50 waar 80 is toegestaan) en slingerend rijgedrag maakten dat de politie vrijdagnacht op een Bisonweg een 55-jarige automobilist uit Visvliet aanhielden. De man blies 285 ug/l (0,64 promille) en krijgt een proces-verbaal.

EO