Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Vond er omstreeks 17.10 uur op de Hoofdweg in Harderwijk aan aanrijding plaats omdat een 17-jarige bromfietsbestuurder uit die plaats onvoldoende afstand hield. Een auto voor hem, bestuurd door een 24-jarige plaatsgenote moest afremmen en de jongen botste er pordoes bovenop. Z'n bromfiets raakte behoorlijk beschadigd.


---
Op de Kanaaldijk in Heerde werd gisterenmiddag op het weggedeelte waar men 60 mag rijden een snelheidscontrole gehouden. Van de 325 passanten reden er 72 te hard. Hoogst gemeten snelheid was 115 km !


---
Een 5-jarig jongetje uit Ermelo is gisterenavond in ziekenhuis het St. Jansdal in Harderwijk overleden nadat hij aan het begin van de avond op een bungalowpark in die gemeente te water wasgeraakt. Het kind was even aan de aandacht van zijn vader ontsnapt en deze trof hem drijvend in het water van het haventje aan. De vader begon het kind direct te reanimeren en dit werd door gewaarschuwd ambulancepersoneel voortgezet. Het slachtoffertje werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Helaas mocht alle hulp niet baten en overleed het kind later op de avond.


---
Rond 19.00 uur zijn twee mannen uit Wezep (20 en 27 jaar) door de politie aangehouden nadat zij even tevoren bij het winkelcentrum aan het Meidoornplein in hun woonplaats een 59-jarige plaatsgenoot zinloos hadden mishandeld. Het slachtoffer wilde zijn auto parkeren en ging achter het bestelbusje van het tweetal staan. Kennelijk had de bestuurder van het busje moeite om uit het parkeervak te komen en ergerde hij zich aan de achter hem staande auto. De beide mannen gingen naar de inmiddels uitgestapte bestuurder en stelden zich zeer agressief op. De man werd weggeduwd en kreeg een schop tegen z'n schenen. Omstanders bemoeiden zich met deze zinloze actie waarna men met het busje wegreed. Gelukkig was het kenteken opgenomen en kon met het tweetal aanhouden. Zij hebben de nacht in een politiecel doorgebracht en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.


---
Rond 21.30 uur werd aan de Hilsdijk in Hattum een zolderbrand gemeld. Agenten die de straat inreden roken een sterke henneplucht en vermoedden direct de oorzaak van de brand. Kennelijk was er kortsluiting in de op de zolder ingerichte hennepkwekerij ontstaan en de brandweer bluste de brand. Er ontstond de nodige waterschade en bij controle in het huis werden nog meer ruimtes met illegale kweek ontdekt. Ook stonden er acht zakken met net geoogste toppen. De woning wordt vandaag leeggehaald en de NUON zal ook nog een kijkje nemen naar de elektriciteitsafname. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.


---
Een 25-jarige man uit oldebroek is vannacht zijn rijbewijs kwijt geraakt omdat hij teveel gedronken had (1.3 promille). Hij negeerde bij een controle aan de Zuiderzeestraatweg-Oost het stopteken van een agent en red door. In de binnenstad trof men de man aan en bij controle bleek hij te hebben gedronken. Aangezien hij verleden jaar voor hetzelfde feit (rijden onder invloed) was gepakt kon hij nu zijn rijbewijs inleveren.


---
Een 28-jarige man uit Harderwijk is omstreeks 01.45 uur in Ermelo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht personeelsleden van een horecabedrijf aan het Raadhuisplein in Ermelo met een pistool te hebben bedreigd. De man kwam samen met een vriend ruim na 01.00 bij de horecagelegenheid en wilde naar binnen. Toen het personeel aangaf dat dit niet meer mocht volgens de geldende regels drong men naar binnen. De vriend liet zich uiteindelijk overtuigen en ging weg, de verdachte begon bij de toiletruimte met een vuurwapen te zwaaien waardoor een zeer bedreigende situatie ontstond. Even later bedreigde hij nogmaals het personeel en verliet de zak. Gealarmeerde agenten hielden de man aan, maar het pistool was inmiddels verdwenen. Hij is ingesloten in het cellencomplex in Apeldoorn en wordt vandaag verhoord.


---
Even na 04.00 uur is een 39-jarige man uit Ermelo in een tuin aan de Friesegracht in Harderwijk door agenten aangehouden. De agenten hadden een melding van een inbraak bij een bedrijf aan de Luttikepoortstraat gekregen, warbij een ruit was vernield. Toen zij op onderzoek gingen hoorden zij lawaai in een nabij gelegen tuin en troffen de Ermeloer aan. Hij voldeed aan het door een getuige opgegeven signalement en is ingesloten.

Einde berichten

Anton de Ronde 055 - 5482050