Korps: Groningen, plaats: Diverse 22-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zaterdag 22 maart 2003

Dagelijkse berichten

Winschoten: man vernielt ruit
Aan de Carolieweg in Winschoten heeft de politie vrijdagnacht een 22-jarige man uit Oude Pekela aangehouden nadat hij een ruit van een café had ingegooid. Waarom de man de vernieling pleegde is nog niet bekend. Hij verkeerde zwaar onder invloed van alcohol en is eerst ter ontnuchtering ingesloten. Daar wordt hij verhoord en heengezonden.

Veendam: gewonde bij vechtpartij
Tijdens een ruzie op de kermis in Veendam (Sorghvlietlaan) is vrijdagavond een 16-jarige jongen uit Veendam gewond geraakt. De knaap hield zich op bij een kermisattractie en werd plotseling aangevallen door een man en een vrouw. De man sloeg het slachtoffer met een bierfles in het gezicht waarna de vrouw de man in het gelaat krabde. De aanleiding voor de ruzie is niet bekend. De jongen raakte gewond en meldde zich bij het politiebureau. Vanaf daar werd hij naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling van een hechtwond aan het gezicht. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de daders van de mishandeling. Die konden echter nog niet worden aangehouden. De vermoedelijke identiteit van tenminste één van hen is bij de politie bekend. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Ter Apel: automobilist onder invloed
Een 60-jarige automobilist uit Ter Apel is vrijdagnacht door de politie aangehouden op de Hoofdstraat in zijn woonplaats. De man bleek bij een routinecontrole te veel te hebben gedronken. Hij werd naar het bureau gebracht waar bij de ademanalyse een bloedalcoholgehalte van 1.05 promille werd gemeten. Na verhoor is de Ter Apeler heengezonden. Hij kreeg dagvaarding mee. Er werd hem een rijverbod van vier uur opgelegd.

Kolham: blowende vrachtwagenchauffeur krijgt rijverbod De politie heeft vrijdagmiddag een rijverbod van 24 uur opgelegd aan een 34-jarige vrachtwagenchauffeur uit Dordrecht. De man stond met een kapotte vrachtwagen op de vluchtstrook van de A7 bij Kolham. Hij kreeg controle van de politie en daarbij bleek dat hij in afwachting van te worden weggesleept of reparatie van zijn truck wiet zat te roken. Daarop werd hem een rijverbod opgelegd. Zijn rijbewijs is door de politie ingenomen. Een collega-chauffeur heeft de vrachtwagen overgenomen.

SNELHEIDSCONTROLES: vrijdag

Delfzijl: Provinciale Weg N360
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd: 1184 voertuigen, aantal overtredingen: 24, hoogst gemeten snelheid: 101 km

Winsum: Provinciale Weg N361
Limiet: 80 km per uur, gecontroleerd 2311 voertuigen, aantal overtredingen: 114, hoogst gemeten snelheid: 124 km

Stadskanaal: Unikenstraat
Limiet: 50 en 60 km per uur, gecontroleerd: 85 voertuigen, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 85 km

GORDELCONTROLES: vrijdag

Stadskanaal: Provinciale weg N366
Gecontroleerd: 450 voertuigen, aantal overtredingen: 4

Veendam: diverse plaatsen
Gecontroleerd: niet bekend, aantal overtredingen 2

Zuidhorn, Winsum, Leens o.a. Provinciale Weg S2 Gecontroleerd: 15 voertuigen, aantal overtredingen 1

Groningen: dronken automobilist maakt brokken
Een 33-jarige automobilist uit Glimmen is zaterdagmorgen door de politie aangehouden nadat hij aan de Heymanslaan in Groningen een ongeval had veroorzaakt. De man reed in de richting van de Oosterhamrikkade en botste door nog onbekende oorzaak tegen een geparkeerde auto aan. Zijn voertuig raakte uit balans en kwam op de zijkant op de weg te liggen. Bij onderzoek door de politie bleek de automobilist onder invloed van alcohol te verkeren. Bij de ademanalyse op het politiebureau werd 1.57 promille alcohol gemeten. De man is na verhoor heengezonden met een rijverbod. Het rijbewijs van de Glimmenaar is ingevorderd. Zijn auto is weggesleept.

Groningen: mishandeling
Door nog onbekende oorzaak ontstond vrijdagnacht onenigheid tussen een aantal cafébezoekers in de Peperstraat in Groningen. Daarbij werden een 17-jarige vrouw en haar vriend geslagen. De vriend wenste geen aangifte doen; zijn vriendin wel. Samen wisten ze de dader van de mishandeling aan agenten aan te wijzen. Die konden de verdachte, een 21-jarige man uit Groningen aanhouden. Hij werd naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden. Hij bekende de mishandeling. De man verklaarde tijdens een woordenwisseling te zijn geïntimideerd door de vriend. Toen beide elkaar in de haren vlogen trachtte het meisje een handgemeen te voorkomen. Zij werd daarbij door de verdachte in het gezicht geslagen.

Groningen: lokaalvredebreuk
In een eetcafé aan de Padangstraat in Groningen heeft de politie vrijdagavond een 47-jarige man uit Groningen aangehouden. De man heeft wegens eerdere misdragingen tot november van dit jaar een verbod de eetgelegenheid binnen te komen. Toen hij toch binnen werd aangetroffen waarschuwde de eigenaresse de politie. De hield de man aan en nam hem mee. Na verhoor is hij heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: huisvredebreuk
De politie heeft vrijdagavond in een tehuis voor daklozen een 51-jarige zwerver aangehouden. De man kreeg eerder deze week een verblijfsverbod voor het tehuis opgelegd voor de duur van een jaar nadat zich niet aan afspraken had gehouden en zich in het tehuis had misdragen. Hij ging toch het pand binnen en weigerde te vertrekken. Hij werd door de politie aangehouden en meegenomen. Na verhoor is hij met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: dronken man aangehouden
Een 46-jarige man uit Groningen is vrijdagavond door de politie aangehouden voor dronkenschap. De man werd door stadswachten in zwaar beschonken toestand aangetroffen op Floresstraat in Groningen. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap.

Groningen: mannen aangehouden
In de Herestraat in Groningen heeft de politie vrijdagmiddag een 28-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. De man bevond zich in een warenhuis en gedroeg zich verdacht. Bij het verlaten van de winkel werd hij door de bedrijfsbeveiliging aangesproken met het verzoek zijn tas te mogen controleren. Hij stemde daarmee in maar maakte tijdens de controle een slaande beweging naar één van de beveiligers. Daardoor ontstond een kort handgemeen waarop de man de winkel werd uitgezet. Buiten nam de man een fiets op en gooide die tegen de gevel van de winkel. Daarop verdween hij doch keerde later terug. De man eiste een gesprek met de bedrijfsleiding over vergoeding van zijn buskaart die hij naar zijn zeggen in de winkel was kwijtgeraakt. Nadat hem de schadevergoedingsregeling was uitgelegd werd hem verzocht te vertrekken. Hij weigerde de winkel echter te verlaten. Daarop werd de politie gebeld. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij heengezonden. Tijdens de aanhouding van de Pekelder probeerden twee kompanen van de verdachte te beletten dat hij werd opgepakt. Daarbij ontstond een worsteling met politiemensen in burger. Eén agent liep hoofdletsel op. Beide mannen, twee 16-jarige Appingedammers, konden worden aangehouden voor ambtsbelemmering. Ze zijn na verhoor heengezonden.

Groningen: dronken automobilist aangehouden
Wegens rijden onder invloed heeft de politie vrijdagnacht op de Beneluxweg in Groningen een 36-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man reed met een lekke band en bleek bij een controle daardoor te veel te hebben gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1.67 promille alcohol uitwees. Na verhoor is de verdachte met een dagvaarding en een rijverbod heengezonden.

Groningen: mishandeling
Op de Grote Markt in Groningen heeft de politie vrijdagnacht een 27-jarige man uit Groningen aangehouden wegens mishandeling. De man sloeg tijdens een woordenwisseling een 20-jarige Groninger in het gezicht. Die liep een bloedende wond op en waarschuwde de politie. Agenten konden de verdachte opsporen en namen hem mee. Hij werd na verhoor heengezonden. De man bekende.

Groningen: dronken man
Op het Hoendiep nabij De Poffert troffen surveillerende politiemensen vrijdagavond een dronken man aan. De man wankelde richting Enumatil en was een gevaar voor het verkeer. Hij is daarop opgepakt en naar zijn woning in Kornhorn gebracht. De man kreeg een proces-verbaal voor openbare dronkenschap.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)