Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 22-03-2003
Persberichten district Heerlen
Heerlen

Persberichten

Heerlen; alcoholcontrole

In de nacht van vrijdag op zaterdag hield het Verkeers Handhavings Team tussen 02.00 uur en 06.00 uur een alcoholcontrole op de Looierstraat in Heerlen. In totaal moesten 132 automobilisten een blaastest ondergaan. Hierbij bleek dat 11 bestuurders teveel aan alcohol hadden genuttigd. Deze bestuurders hadden een bloed/alcoholpromillage dat varieerde van 0,5 tot 1,3. Een 30-jarige Heerlenaar die zich aan de controle probeerde te onttrekken, werd op de Saffierstraat aangehouden. De man bleek een bloed/alcoholpromillage te hebben van 1,6.

Heerlen; pizza bezorgd met "gestolen auto"

Vrijdagavond omstreeks 22.50 uur, meldde een Heerlenaar dat hij achter zijn zojuist gestolen auto aanreed. Patrouilles van de Koninklijke Marechaussee en politie troffen de bewuste auto op de Schandelerboord aan. De eigenaar had zijn auto inmiddels laten stoppen. Achter het stuur zat een jonge dame, die zei dat zij de auto van haar baas gebruikte om pizza`s te bezorgen.
De vrouw had van haar baas, op haar eerste werkdag, de autosleutels gekregen met de boodschap dat de auto op de Oude Kerkrstraat geparkeerd zou staan. Op de hoek van de Oude Kerkstraat en de Eijmaelstraat stapte zij met behulp van de autosleutels in een auto die daar geparkeerd stond en reed weg, niets vermoedende dat zij in een verkeerde auto was gestapt. De eigenaar van de auto die op de vermeende diefstal van zijn auto was geattendeerd, zette de achtervolging en wist de pizzabezorgster tot stoppen te dwingen. Bij onderzoek bleek dat de vrouw zich inderdaad in de auto had vergist en dat zij met behulp van de sleutel van de auto van haar baas met een soortgelijke andere auto kon wegrijden.

Heerlen; chocoladereep van 272,27

Een 34-jarige inwoner uit Brühl (D) moest vrijdagmiddag een door hem gestolen reep chocolade wel erg duur betalen. De man had de reep in een Heerlense supermarkt gestolen en werd overgedragen aan de politie. Onderzoek leerde dat de man nog een boete had openstaan van 272,27. Nadat hij deze boete had betaald van de 520,- dat hij opzak bleek te hebben, kon hij huiswaarts keren. Dat deed hij zonder de bewuste reep chocolade die hij voor 0,97 gewoon had kunnen kopen.

Bert Boosten
Bureau Persvoorlichting en Communicatie