Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 22-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 14.30 uur

Gewapende overval

NIEUWEGEIN Vrijdagavond om 23.57 uur werden agenten door de regionale meldkamer van de politie naar een horecagelegenheid aan de Rapenburgerschans gestuurd. Hier zou een gewapende overval hebben plaatsgevonden.

Het personeel van de horecagelegenheid verklaarde aan de agenten, dat ze kort voor sluitingstijd waren overvallen door een man en met een wapen werden bedreigd. De overvaller deed een greep in de kassalade en nam een geldbedrag van 120,- mee. Het signalement van de man luidt:
-lengte ongeveer 1.65 m -smal/mager postuur -leeftijd tussen de 17-20 jaar De man droeg een zwarte, stoffen bivakmuts met twee gaten erin, een zwarte lederen jas tot op de heupen, een blauwe spijkerbroek en zwarte sportschoenen met wit Nike"-logo. Hij sprak Nederlands met een Marokkaans accent.

Eventuele getuigen van deze overval worden verzocht om contact op te nemen met de recherche van district Lekstroom, telefoon 0900-8844.

Politie onderzoekt schietincident

VIANEN Agenten kregen in de nacht van vrijdag op zaterdag om 00.45 uur een melding binnen dat er in de omgeving van de Voorstraat/Valkenplein geschoten zou zijn.

Toen agenten ter plaatse kwamen, vertelden getuigen dat een tweetal autos, via de Voorstraat de Stadhuisstraat waren opgereden, hier een meisje hadden aangesproken en vervolgens stopten op het Valkenplein. Vanaf deze plek was vervolgens door een van de inzittenden een vijftal keer op een wegrijdende auto geschoten. Agenten troffen op het wegdek hulzen aan. De politie stelt een onderzoek in.

Inbreker aangehouden

VIANEN- In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat een beveiligingsmedewerker in een pand aan de Stuartweg naar aanleiding van een inbraakalarm naar het pand was gegaan. Hij trof hier iemand aan die daar niet thuishoorde.

Toen de beveiligingsmedewerker een rondje om het pand maakte, botste hij bijna tegen de inbreker op. Hierop hield de beveiligingsmedewerker de verdachte, een 31-jarige man uit Utrecht, aan, waarna hij hem overdroeg aan de politie. Na fouillering van de man trof de politie gereedschap aan, die hij onder zijn kleding verborgen had gehouden. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.