Politie Twente

Persberichten Politie Twente 22 maart 2003 Ageeth Doldersum, sema 06-58210525

Gestolen bedrijfswagen aangetroffen en verdachte aangehouden

(zie ook persbericht van 20 maart 2003)

03-035879
Valkenswaard
Vrijdag 21 maart omstreeks 02.10 uur De witte Volkswaqen met kenteken 51-VD-RS, die op woensdagmiddag 19 maart werd gestolen op de hoek Marskant/Emmaweg in Hengelo, werd in de nacht van donderdag op vrijdag in de omgeving van Valkenswaard aangetroffen. De bestuurder, een 26-jarige man uit Oldenzaal, werd aldaar omstreeks 02.10 uur aangehouden. Hij bekende de auto te hebben gestolen en hiermee vervolgens het hele land te hebben doorgereden. Tegen de 26-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. De bestelauto gaat terug naar de eigenaar, de Gemeente Hengelo. Door een medewerker van de Gemeente Hengelo werd op 19 maart jl. aangifte gedaan.

Aanrijding met letsel
03-036957
Haaksbergen, Broekheurnerweg
Vrijdag 21 maart omstreeks 16.05 uur Een 71-jarige automobilist uit Enschede reed met zijn auto op de Broekheurnerweg in de richting van Buurse. Op de T-splitsing met de Braamweg sloeg hij linksaf de Braamweg in. Hierbij zag hij een hem tegemoetkomende 32-jarige fietser uit Enschede over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de 32-jarige verwondingen in zijn gezicht en vermoedelijk een hersenschudding opliep. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanhouding wegens mishandeling 03-037108
Enschede, Vlierstraat
Vrijdag 21 maart omstreeks 22.30 uur Er kwam een melding binnen van een vechtpartij aan de Vlierstraat. Politieagenten troffen op genoemde locatie een 17-jarige jongen uit Enschede, die verklaarde dat iemand hem met een glas in zijn gezicht had geslagen. De 17-jarige had enkele wondjes in zijn gezicht en een bloedneus. Even later bleek ook de verdachte nog aanwezig, een 18-jarige jongen uit Enschede. Hij bekende de 17-jarige met een bierglas te hebben geslagen en werd vervolgens aangehouden. De jongens bleken onenigheid met elkaar te hebben en waren elkaar die avond op een feestje tegengekomen, waarbij de boel escaleerde. De 18-jarige is voor nader verhoor opgesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.De 17-jarige werd door de politieagenten naar het ziekenhuis overgebracht, waar zijn wondjes werden behandeld.

Diefstal op bouwterrein
03-036708
Enschede, Emmastraat
Tussen donderdag 20 en vrijdag 21 maart Door een medewerker van een bedrijf uit Rijssen werd aangifte gedaan. In diverse keten op het bedrijfsterrein is ingebroken en werd vervolgens een grote hoeveelheid gereedschap weggenomen. De goederen zijn eigendom van diverse bedrijven uit o.a. Rijssen en Enschede. De totale waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend.

Aanhouding winkeldief
03-036737
Vriezenveen, Krijgerstraat
Vrijdag 21 maart omstreeks 10.55 uur Een 38-jarige man uit Almelo werd aangehouden nadat hij op heterdaad betrapt was op het stelen van een DVD-speler uit een winkel aan de Krijgerstraat. Een getuige had de verdachte buiten de winkel aangehouden en overgedragen aan de politie. De 38-jarige verdachte is reeds vaker wegens diefstal met de politie in aanraking geweest. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.

Aanhouding wegens vernieling
03-037155
Rijssen, Stationsdwarsweg
Zaterdag 22 maart omstreeks 01.00 uur Er kwam een melding binnen dat door een groep jongens bij het station fietsen werden vernield. Politieagenten troffen in de omgeving twee jongens aan, die voldeden aan het door een getuige opgegeven signalement. Beide verdachten, een 17-jarige jongen uit Rijssen en een 19-jarige jongen uit Nijverdal, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Ter plekke bleken 8 fietsen te zijn vernield. Verder bleek van een personenauto een ruit te zijn ingeslagen. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek opgesloten. De politie onderzoekt of er nog meerdere personen bij de vernielingen betrokken waren.

Inbraak in kerk
03-036651
Oldenzaal, Burgemeester Wallerstraat Donderdag 20 maart tussen 09.15 en 18.00 uur Door de pastoor van de Mariakerk werd aangifte gedaan. Nadat de dader(s) een hekwerk had(den) geforceerd, braken zij diverse geldkistjes en "kaarsengeld"bakjes open en gingen er met het geld vandoor. Het ging om ongeveer ¤ 100,-.

Aanhouding wegens vernieling auto, doorrijding na aanrijding en mishandeling 03-036794
Enschede, Pathmossingel
Vrijdag 21 maart omstreeks 13.30 uur Een 24-jarige automobilist uit Enschede reed op de Pathmossingel en werd ter hoogte van de Dr. Kosterstraat rechts ingehaald door een wit busje, die hem vervolgens sneed, hierbij zijn auto raakte en daarna tot stilstand kwam. De bestuurder stapte uit, liep naar de 24-jarige toe, die daarop het portierraam opende. De bestuurder van de bus zei vervolgens tegen de 24-jarige dat hij onderweg zijn tong naar zijn vrouw had uitgestoken. De 24-jarige ontkende dit, waarna de bestuurder van de bus hem met zijn vuist tegen zijn wang sloeg. Vervolgens stapte de man weer in de bus en reed weg. De 24-jarige reed hem achterna en noteerde het kentekennummer. Aan de hand hiervan hield de politie de verdachte, eveneens een 24-jarige uit Enschede, aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanhoudingen wegens openlijke geweldpleging 03-036899
Enschede, De Ruyterlaan
Vrijdag 21 maart omstreeks 15.30 uur Er kwam een melding binnen dat een groep meisjes was lastiggevallen aan de Ruyterlaan. De daders, een viertal meisjes, waren reeds weggefietst in de richting van de binnenstad. Het volgende bleek gebeurd te zijn; een zestal meisjes (14- en 15-jarige meisjes uit Enschede en Hengelo) fietsten op de Deurningerstraat en werden lastiggevallen door een viertal eveneens fietsende meisjes. Eén van de zes meisjes werd aan haar tas en jas getrokken, waardoor zij moest stoppen. Toen de groep verder wilden fietsen, kreeg hetzelfde meisje zonder enige aanleiding enkele klappen in het gezicht. De zes meisjes zagen toch kans verder te fietsen, waarna het viertal hen volgde en er op de Ruyterlaan opnieuw een confrontatie plaatsvond. Ook hierbij werd door het viertal klappen uitgedeeld. Uiteindelijk zagen de zes meisjes kans weg te fietsen en 1-1-2 te bellen. Eén van de meisjes had een kras in haar gezicht opgelopen, verder kwamen de meisjes met de schrik vrij. Het viertal ging er vandoor richting het centrum.De politie onderzocht de omgeving. Het viertal werd even later voor de Hofpassage aangetroffen en vervolgens aangehouden. De vier verdachten, een 13-jarige, twee 14-jarigen en een 16-jarig meisje allen uit Enschede -, zijn voor nader verhoor opgesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding met letsel
03-036933
Enschede, Allemansveldweg
Vrijdag 21 maart omstreeks 16.10 uur Een 40-jarige automobilist uit Enschede reed op de Allemansveldweg richting de Aamsveenweg. Hij keerde zijn auto op een erf en reed zonder te stoppen weer de Allemansweg op om zijn weg te vervolgen richting het Lappenpad. Bij deze manoeuvre liet hij een voor hem van links naderende 50-jarige motorrijder uit Haaksbergen niet voorgaan. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 50-jarige man liep hierbij letsel op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hij mocht na behandeling naar huis.

Aanhouding wegens diefstal cq heling fiets 03-037043
Almelo, Bellavistastraat
Zaterdag 22 maart omstreeks 00.05 uur Er kwam een melding binnen dat er in de Bellavistastraat een zwerver zou liggen, die men niet wakker kon krijgen. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar de man. Hij reageerde behoorlijk agressief en vroeg de agenten hem met rust te laten. Bij de man werd een damesfiets aangetroffen, die bij navraag van diefstal afkomstig bleek te zijn. De fiets was op 20 maart jl. gestolen aan de Hagenborgh in Almelo. Hierop werd de verdachte, een 59-jarige man uit Almelo, aangehouden. Hij is voor nader verhoor opgesloten.


---- --