Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 22-03-2003
persberichten zaterdag
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Dronken en roekeloos

RODEN - Een 31 jarige automobilist uit Roden is vrijdagavond zijn rijbewijs kwijtgeraakt en mag zich voor de rechter verantwoorden. Een surveillance eenheid van de politie zag dat de man een vluchtheuvel in de Stinsenweg in Roden links passeerde. Nadat de man aan de kant was gezet om hem te bekeuren kwam aan het licht dat hij had gedronken. De man scoorde bij de ademanalyse ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol.

Met 2 promille door tuin en tegen boom

NIJEVEEN - Een 25 jarige automobilist uit Meppel heeft vrijdag even na middernacht nogal een ravage veroorzaakt toen hij op de Kolderveen in Nijeveen met zijn auto een tuin omploegde en uiteindelijk tegen een lantaarnpaal tot stilstand kwam. De ademanalyse bracht aan het licht dat de man met ongeveer twee promille alcohol achter het stuur had gezeten. Het kost hem voorlopig zijn rijbewijs en hij kreeg een dagvaarding voor snelrecht mee naar huis.

Verkeerstoezicht

HOOGEVEEN - Bij een verkeerscontrole tijdens de koopavond in Hoogeveen hebben 12 automobilisten een bekeuring gekregen. De overtredingen varieerden van het niet dragen van de verplichte veiligheidsgordel en een verlopen APK tot het niet handsfree bellen.

Aanhangwagen te breed

ANNEN - De politie heeft vrijdagavond op de Wepel in Annen een 44 jarige automobilist bekeurd wegens het rijden met een veel te brede aanghangwagen die bovendien niet verlicht was en ook niet was voorzien van een kentekenplaat. Kortom er deugde niets van. De eigenaar was het daar mee eens.

Foute verlichting

RODEN - Een 19 jarige automobilist uit Assen is vrijdagnacht op de Brink in Roden bekeurd omdat hij zowel in als onder zijn auto blauwe verlichting voerde en dat is verboden.

Geen verzekering en geen APK

DALEN - De politie heeft vrijdagnacht op De Benten in Dalen de auto in beslag genomen van een 23 jarige vrouw uit Coevorden. Bij een controle kwam aan het licht dat de APK van de auto al sinds december 2001 verlopen was. Verder waren er van de auto geen verzekeringsgegevens bekend.

Schaap gestolen

NOORD SLEEN - Een 77 jarige hobbyboer uit Noord Sleen heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal van een zwart en drachtig Texels schaap uit de weide naast zijn woning. De man ontdekte de diefstal vrijdagmorgen toen hij de dieren wilde voeren. Volgens de hobbyboer zit hij nu met een schade van zon 125 euro.

Laptops weg na inbraak

DIEVER - Bij een woninginbraak aan het Moleneinde in Diever zijn vrijdagavond tijdens afwezigheid van de bewoners onder meer twee laptop computers, een mobiele telefoon en een mountainbike gestolen. Aan de hand van de sporen vermoedt de politie dat men de woning is binnengekomen via het kelderraam.

Tandpasta en lipstick gestolen

KLAZIENAVEEN - Na het bezoek van een ongeveer dertig jarige man met een tenger postuur en een beginnend baardje mist een drogisterij aan de Langestraat in Klazienaveen voor zon 200 euro aan tandpasta en lipstick. De diefstal is gebeurd op vrijdagmiddag tussen drie uur en half vier.

Winkeldievegge aangehouden

ASSEN - De politie van Assen heeft vrijdagmiddag een dagvaarding wegens winkeldiefstal uitgereikt aan een 25 jarige vrouw uit Assen. Personeel van een warenhuis aan het Koopmansplein in Assen heeft de vrouw op heterdaad betrapt bij de diefstal van kleding en haar overgedragen aan de politie. De politie heeft een geprepareerde tas en diverse goederen afkomsting van een drietal winkels in de Asser binnenstad inbeslaggenomen.

Woningbrand

ASSEN - Een 53 jarige bewoner van een woning aan de Geulstraat in Assen is vrijdagavond voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen nadat hij bij een brand in zij woning rook had ingeademd. De brand is ontstaan op een van de slaapkamers op de bovenverdieping. De brandweer vermoedt dat de brand is uitgebroken na oververhitting van een niet afgerolde kabelhaspel. De hulpverleners van Salvage hebben de zorg voor de bewoners op zich genomen.

Bromfietsster gewond bij aanrijding

HOOGEVEEN - Een 16 jarige bromfietsster uit Hoogeveen is zaterdagmorgen met kneuzingen en schrammen overgebracht naar het ziekenhuis in haar woonplaats. Ze werd op het fietspad in Alteveer aangereden door een 27 jarige automobiliste die rechtsaf sloeg naar de oprit van haar woning.