Volleybal Vereniging SSS Barneveld

3/22/2003 Dames SSS onderuit bij Set Up 69.
Set Up '69 - SSS 3 - 1 setstanden 18 - 25, 25 - 20 , 25 - 22 en 25 - 21.

Afgelopen zaterdag zijn de dames van SSS er niet in geslaagd om hun titelaspiraties gestand te doen. In Scherpenzeel moesten ze aan treden tegen het team van Set Up 69 en na een matige wedstrijd van SSS-zijde moesten ze met een 3 - 1 nederlaag genoegen nemen.

In het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat de IRC-girls tegen een nederlaag zouden oplopen. Na een gelijk opgaande beginfase van de eerste set, wat het SSS dat als eerste een kleine voorsprong wist te nemen, welke door een goede servicebeurt van Rianne van der Linden werd uitgebouwd naar 18 - 12. Deze voorsprong werd in de loop van deze set niet meer uit handen gegeven en uiteindelijk was de setwinst voor SSS met 25 - 18.

Ook het begin van de tweede set liet een gelijk opgaande strijd zien, waarbij dan weer eens de ene ploeg en dan weer de andere ploeg een klein gaatje wist te slaan. Op 17 - 17 was het echter Set Up dat profiteerde van de te scherpe pass aan SSS-zijde en uitliep naar een 21 - 17 voorsprong. Deze werd op het eind van de set nog vergroot en Set Up pakte de winst in deze set met 25 - 20.

In de derde set kwam SSS goed uit de startblokken en nam het meteen een 3 - 0 voorsprong. Lang konden ze echter niet genieten hiervan, want in de volgende servicebeurt was het Set Up dat de rollen omdraaide en naar 4 - 3 uitliep. Dit beeld bleef tot aan 17 - 17 gehandhaafd, waarbij dan weer de ene ploeg een kleine voorsprong nam en dan weer de andere. Op deze stand was het echter Set Up dat het heft in handen nam en langzaam maar zeker wegliep en via 23 - 20 uiteindelijk de winst pakte met 25 - 22.

In de vierde set kwamen Mirjam Schoemaker voor Rianne van der Linden en Titsia van de Brink voor Sabine Steinebach in het veld. Deze wissel leken goed uit te pakken voor SSS want via 6 - 3 liep SSS uit naar 15 - 10. Deze voorsprong bracht echter geen rust in het spel van SSS en Set Up was er meteen bij om van de onzekerheid aan Barneveldse zijde te profiteren. Via 22 - 19 was uiteindelijk de winst voor Set Up met 25 - 21.

Na afloop was coach Brand van Roekel teleurgesteld over het spel van zijn ploeg. "Het leek wel of de druk om te presteren verlammend werkte op de meiden. We slaagden er behoudens de eerste set, niet in om ons normale nivo te halen. Daardoor gingen we steeds meer tegen onszelf spelen en Set Up maakte daar goed gebruik van en hebben deze wedstrijd dan ook verdiend met 3 - 1 gewonnen. We zullen ons nu op de P/D-wedstrijden moeten gaan richten, want ik denk niet dat Switch dit nog uit handen zal geven."