Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Eriksson gaat er voor in Den Bosch

22/03/2003

's-Hertogenbosch, 22 maart 2003
De Zweed Tomas Eriksson heeft de warming up ronde gewonnen van de FEI Wereldbeker Vierspannen tijdens Indoor Brabant. Eriksson miste gisteren de boot vanuit Zweden en arriveerde pas vanmorgen vroeg in de Brabanthallen. Hierdoor miste hij ook de parcours verkenning van gisteravond. Maar dat had geen invloed op de tweevoudig wereldkampioen. Hij verkende tijdens de opbouw vanavond nog even gauw het parcours en ging er toen voor. Met een foutloze rit passeerde hij de finish in een winnende tijd van 126,19 seconden. De winnaar van de Wereldbeker 2002, Christoph Sandmann, eindigde op de tweede plaats. Australiër Boyd Exell mocht als laatste starten maar kon ondanks een foutloze rit de tijd van Sandmann niet verbeteren. Drievoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon verloor kostbare seconden toen zijn vierspan warmbloed paarden niet direct de brug op gingen. Hij eindigde met een minimaal verschil op de vierde plaats, gevolgd door Mark Weusthof en Harry de Ruyter.
De Wereldbeker wedstrijd wordt verreden op zondag 23 maart om 16.35 uur.