Gemeente Amstelveen

Natuurlijk Tuinieren wegens succes geprolongeerd

De workshop "Natuurlijk Tuinieren" was vorig jaar weer een enorm succes. Daarom organiseren de regio Amstelland & Meerlanden en de werkgroep Natuurlijk Tuinieren Amstelveen ook dit voorjaar weer zo'n leerzame, gezellige workshop.

In de kantine van volkstuinencomplex Langs de Akker komen op zaterdag 22 maart van 10.00 tot 15.00 uur de volgende onderwerpen in de workshop aan bod:

* wat is biodiversiteit en waarom is dit zo belangrijk?
* hoe kan de natuur zich optimaal ontwikkelen in uw eigen tuin?
* hoe lokt u meer vogels en vlinders naar uw tuin?
Door middel van bodemproefjes bepaalt u de kwaliteit en de samenstelling van de grond uit uw eigen tuin. Na de lunch gaat u in groepjes een creatief ontwerp maken van een natuurlijke tuin.

Meer activiteiten
Met de workshop willen de initiatiefnemers Amstelveners inspireren tot een meer natuurlijker beheer van hun tuin. Andere activiteiten die dit jaar op dit gebied gaan plaatsvinden zijn lezingen, informatiestands op tuincentra, de uitgave van folders met tuintips en workshops over tuinthema´s. Onder natuurlijk tuinieren wordt verstaan dat zodanig wordt getuinierd dat de natuur optimale mogelijkheden heeft om zich te ontwikkelen. Met de juiste struiken, bomen en planten kunnen vogels en insecten worden gelokt. Ook de wijze van tuinieren is van invloed. Veel dieren, zoals egels en padden houden van schuilhoekjes, een stapeltje hout of stenen of een takkenril. Gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest horen niet bij deze wijze van tuinieren. Natuurlijk tuinieren is een verrijking van de tuin. Het brengt de natuur bij huis, wat spannend en leerzaam is.

Informatie workshop
Kosten: 20 (materiaal en lunch inbegrepen)
Wanneer: zaterdag 22 maart van l0.00 tot l5.00 uur. Waar: in de kantine van volkstuinencomplex Langs de Akker. Opgeven: bij Mevr. K.Sliphorst, tel. 020-6475240. Dit kan tot uiterlijk 22 maart. Na opgave ontvangt u de brochure "Natuurlijk Tuinieren" plus een acceptgirokaart.