Fontysmaandag 17 maart 2003

Open dag Fontys Hogescholen in Venlo
De opleidingen van Fontys Hogescholen in Venlo presenteren zich tijdens de open dag op zaterdag 22 maart van 10.30 tot 14.30 uur. Mensen die geïnteresseerd zijn in opleidingen op het gebied van economie, onderwijs, techniek en logistiek zijn van harte welkom aan de Hulsterweg 2-6.

Veel aandacht gaat uit naar de studenten Industrieel Product Ontwerpen. Zij exposeren hun producten, die ze tijdens hun studie hebben gemaakt. Een aantal van deze ontwerpen doet mee in de HEMA ontwerpwedstrijd. HEMA probeert met deze wedstrijd een bijdrage te leveren aan de praktijkvorming van studenten. Tijdens de open dag kunnen bezoekers een blik werpen op de creaties van de studenten.

Miniondernemingen
De opleidingen Bedrijfseconomie, Commerciële Economie en International Business and Management Studies van Fontys Internationale Hogeschool Economie presenteren op de open dag hun miniondernemingen. Dit project is een verplicht onderdeel in het tweede jaar. Miniondernemingen Nederland biedt jaarlijks een groeiend aantal studenten in het beroepsonderwijs de mogelijkheid om gedurende een schooljaar zelf een onderneming te starten en te runnen. Miniondernemingen vormen niet alleen een goede voorbereiding op het zelfstandig ondernemerschap, maar zorgen er ook voor dat jongeren als ondernemende werknemers beter opgeleid en met de juiste werkmotivatie in het bedrijfsleven aan de slag kunnen. De studenten werken hierin nauw samen met Duitse studenten om beter in te spelen op de international markt. De Venlose minionderneming Deoys van Fontys Hogescholen is dit jaar op de eerste plaats geëindigd tijdens de nationale marktdag in Den Haag. De studenten behaalden deze overwinning omdat de jury hen loofde voor de beste pr. Dankzij de goede pr, is de minionderneming erin geslaagd op de middenpagina van de landelijke treinkrant SPITS te komen met een uitgebreid artikel.

Demonstratie
Fontys PABO Venlo zal tijdens de open dag doorlopend een aantal demonstraties, presentaties en informatierondes verzorgen. Bezoekers kunnen verschillende onderwerpen bezoeken, zoals:

Handvaardigheid en tekenen
Schrijven en natuuronderwijs
ICT en tekenen
Muziek en Drama
Poppenkast en voorlezen
Lichamelijke opvoeding, dans en beweging

Ook kunnen aankomende studenten en hun ouders komen kijken bij de opleidingen Logistiek en economie, Logistiek en technische vervoerskunde en Logistiek management van Fontys Hogeschool Bedrijfskunde en Logistiek. Tijdens de open dag zal er in het simulatiemagazijn een demonstratie worden gegeven van een Warehouse Management System.

Tijdens de open dag zullen er docenten en studenten aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en verdere informatie te verstrekken over het brede scala aan opleidingen dat Fontys Hogescholen in Venlo aanbiedt. Tevens is het mogelijk deel te nemen aan de Fontys Interesse Test. Deze test kan twijfelaars helpen bij een passende studiekeuze. De test wordt begeleid door iemand van het Loopbaancentrum.

Zaterdag 22 maart 2003
Van 10.30 tot 14.30 uur
Hulsterweg 2-6